Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túl leszek ezeken a pánikroham...

Túl leszek ezeken a pánikrohamokon és hangulatingadozáson?

Figyelt kérdés
2 héttel ezelőtt kiderült,hogy terhes vagyok rá két napra megoperáltak méhen kívűli terhességgel.A kontrollon kiderült,hogy van egy baba a méhemben is.Most 7 hetes terhes vagyok,tele félelelemmel.Pánikrohamjaim is vannak,és nem tudom mitől félek jobban, attól,hogy megmarad vagy attól, hogy elvetélek.
2008. dec. 5. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Így vagyunk szerintem mindannyian,hiába akarunk babát,ha kiderül hogy terhesek vagyunk mégis kétségbeesünk.Első terhességemnél nagyon bepánikoltam,ugyanígy éreztem mint te,akartam is meg nem is.Az lett a vége hogy sajnos elvetéltem,alig éltem túl.Most a terhességem csupa aggódásból áll hogy minden jó legyen.Ne ess kétségbe,szerintem sokan elgondolkodunk az elején hogy tényleg akarjuk e ezt a babát,aztán kiderül hogy csodálatosabb dolog az életben nem érhet minket mint mikor a kezünkben tarthatjuk.Remélem minden rendben lesz nálad,mert hidd el egy vetélést sajnos nagyon nehéz feldolgozni.
2008. dec. 5. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is ilyen típus vagyok,folyton szorongok valami miatt.Most is így vagyok ezzel,minden vizsgálat után rettegek attól,hogy rossz lesz a leletem és baja lesz a babának.Próbálok pozitívan gondolkozni és elhitetni magammal,hogy minden rendben lesz.Olykor citromfű teát szoktam inni,az sokat segít.
2008. dec. 5. 15:20
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Szia,

Tervezett baba volt, mikor kiderült, hogy terhes vagy hogy érezted magad? Örültél neki?

Valószínű azért érzed magad ennyire pocsékul mert túl vagy egy műtéten. Elvesztettél egy picit. Hogy elmegy az ezért jogos félelem, a megmaradása miatt érzett aggodalom fakadhat az esetleges károsodások miatt.

Ha az első kupac válaszra igen a válaszod, akkor ez az állapotod majd a 12.héten végzett uh után megváltozik, és a vigyorod nem is tudod majd levakarni. Addig kitartást:)

És boldog babavárást.

2008. dec. 5. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Úgy látom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a pánikrohamos dologgal...nálunk tervezett volt a baba, szeptemberben megbeszéltük, hogy mivel a lakásfelújítást befejeztük, akár jöhet is a bébi, így októbertől már nem védekeztünk. Nem görcsöltünk rá a dologra, hülyeségnek tartom, hogy ha valakinek éppen nincs kedve, fáradt, akkor is együtt legyen a párjával, mondván, csak most lehet összehozni a babát. Szóval, mi nyugisan csináltuk, és gyakorlatilag "ezüst lövés" történt, novemberben összejött a baba.

Ahogy kimutatta a gyors teszt bepánikoltam. Hirtelen elkezdtem aggódni, hogy mi lesz velünk, ha majd hárman leszünk? Búcsút kell inteni a fiatalos, lazább életvitelnek? Vajon a bébi után is olyan harmonikus pár leszünk, mint eddig? El fogok-e hízni? stb. Azóta is ilyen kérdések kavarognak a fejemben, kicsit szorongok ez miatt, 2 hétig szinte naponta sírtam...persze a férjem nagyon boldog, és próbál megnyugtatni, hogy attól köztünk nem változik meg semmi, sőt, inkább szorosabb lesz a kapcsolatunk a kicsivel. Így 6 hetesen, az első ultrahangos vizsgálat után könnyebb, de azt hisze, még mindig nem fogtam fel, hogy terhes vagyok. Persze próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, mert gondolom a túl sok aggódás, szorongás nem tesz jót a baba fejlődésének, és egy vetélést nem hiszem, hogy könnyebben fel lehetne dolgozni. Mi a véleményetek?

2008. dec. 6. 10:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Én nemrég tudtam meg, hogy terhes vagyok. Velem tegnap történt egy olyan dolog, hogy szerintem pánikroham lehetett. Annyira aggódom, hogy megmaradjon a baba, hogy annyira ideges lettem, hogy nagyon gyorsan vert a szívem és gyorsan kapkodtam a levegőt. Sírós hangulatú lettem, egyáltalán nem éreztem a boldogságot, csakis a rettenetes félelmet. Én nem magam miatt félek, csakis a babámért. Még nem voltam orvosnál, de van két határozott pozitív tesztem. Amiket eddig éreztem, már elmúltak, kezdem magam olyan jól érezni, hogy ma meg azt hiszem egész nap, hogy mi van, ha nem is vagyok terhes? Kész agyrém.
2010. nov. 30. 12:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!