Mit csináljak ha terhes vagyok és koronavírusos is?
Már 2 hete meg kellett volna jönnie de nem jött meg így csináltam tesztet nekem mindig van itthon és pozitív lett.
Karacsony óta próbálkoztunk a babával.
Ugye nem lesz semmi baja?
Lázas vagyok és a torkom fáj kicsit köhögök más bajom nincs.
Reménykedj.
Erre nem nagyon lehet mást írni, mert nem nagyon lehet mást csinálni.
Pihenj, szedj vitamint.
Ilyen kezdeti terhesség rád nézve nem veszélyes. A koronavírus akkor a legkockázatosabb a nőre, ha már a baba nagyobb, mert akkor nyomja össze a tüdőt pl.
Tudom, hogy a baba miatt is aggódsz, de kapták már el terhes nők és nem szólt arról a történet eddig, hogy károsítja a magzatot, mint mondjuk a Zika vírus.
Nyugi, minden rendben lesz :) hétfőn azonnal telefonálj a nőgyógyászodnak, hogy mi legyen és a háziorvosnak is, hogy valószínűleg terhes vagy.
A koronavírus nem árt a babának, csak a láz, oxigénhiány stb. A lázra paracetamolt szedhetsz, ha nem hat, telefonálj az ügyeletre, hogy mi legyen. Lázas ne maradj, mert vetélést okozhat. Ha aggódsz, beszerezhetsz véroxigénmérőt is, nem drága.
Pihenj, hogy az immunrendszered teljes gőzzel foglalkozhasson az ellenséggel. Nézz utána a légzőtornának, ez segít megelőzni a tüdőgyulladást (olyan módon, hogy a tüdőd minden részében kicserélődik a levegő, így kevébé tud ott elszaporodni a vírus).
Favipiravirt tudtommal nem kaphatsz most, de ezt biztos tudja az orvos is és nem fogja felírni. A vitaminok természetesen nem ártanak :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!