Terhesen emeltem lehet bajom??
Azzal kezdeném hogy nagyon aggódós vagyok, első terhesség, sosem megyek sehova, otthonról dolgozom, figyelek étrend stb..
Nem publikus még a terhességem, elmentünk egy kedves párhoz babalatogatoba, ott álltunk mellettük hirtelen az Anyuka: “meg akarod fogni? Na ne félj már.. és a kezembe nyomta a 8 hónapos gyerekét.. én rögtön mondtam nem nem! És visszaadtam a kezébe azzal a lendülettel. 11+7 napos vagyok. Lehet nagy baj? :( ha igen mikor jelentkezik, hány nap múlva nyugodjak meg?

Lomtalanítás miatt pakoltunk, költöztünk is az első terhességem alatt (csak kisebb dolgokat emeltem) és semmi baj nem lett.
Tényleg a legjobb példa, hogy ha van már egy gyerek, akkor őt is emelik az anyák amíg terhesek. Én is emeltem a fiam pocakosan, persze az utolsó hónapban már kevésbé. Semmi gondot nem okozott.

Én 10 hetesen vízes ballont emelgetem minden nap (ez a munkahelyi vízadagoló).
Ennyiről nem szabad semmi bajodnak lenni. Meg kb. nem születnének kis korkülömbséges gyerekes családok sem, hiszen mindig elvetélne a nő, ha gondoznia kell a másik babát? Ugyan!
Én azt tanácsolom, mielőtt a túlstresszelés miatt esne bármi bajod, hogy bármi ilyen szituban gondold végig, hogy milyen élethelyzetek vannak, ahol helyt kell állni egy kismamának vagy csak abban élnie és ők meg tudják oldani, túl tudják élni?
Pl. van egy csodálatos cikk arról milyen fűszereket kerüljünk, mert baj lesz. Annak a rővid lényege, hogy só, bors és gyömbéren kívül kvázi minden komplikációt okoz. Kiemelten az oregánó-bazsalikom-petrezselyem. Akkor gondoljunk csak bele! Az olaszoknál, ahol minden kaja szinte oregánó-bazsalikommal kezdődik, de még a paradicsomszószok is bazsalikommal vannak eltéve... ott nem kellett volna már a populációnak kihalnia? (ugye nem mindig léteztek remek brit tudósok, akik a nők lapjának publikálták a precíz kutatási eredményeiket, tehát még az kőzépkorban mit csinált egy várandós, ilyen életbevágó információ nélkül?)
De ez most teljesen egyéni: a kecskesajtot minden várandós ehetsz-nem ehetsz listában tiltják. Szigorúan! Na én meg kétpofára zabáltam (tetejébe termelői, nem is bolti). És kutya bajom sem lett. (ne buzdításnak vegye senki)
Attól mert gyereket vársz még nem kell lemondanod az életről, és nem is szabad.

Rengeteg nőt ismerek YouTube ról akik 8 hónaposan 80 kg t emeltek
Előtte többet tudtak

Akkor most terhesen nem fogsz felmosni mert 5 kiló a vödör vízzel, meg nem veszel egy zsugor vizet? Vagy a ruhaszárítót nem viszed arrébb, ha meg van pakolva?
Komolyan... ennyire ne...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!