Milyen ez kombinált teszt vérvétel eredmény?
Free B hcg 76,79 IU/L
PAPP-A 0,364 IU/L (megj.ismételt vizsgálat)
32 éves vagyok.
Hogyhogy 9 hetesen vették le a vért? 11-14 hét között szokták.
A papp-a és a szabad bhcg normál referencia tartománya 0,2-0,5 MoM.nem adták meg mom tartományban?
A szabad bhcg értéked jónak tűnik, a papp-a talán alacsony, nem tudom.
Tarkoredo, ilyenekről van infó?
Kockázatok hogy jöttek ki?
És miért ilyen korán lett megcsinálva? Nem ad hiteles infót így
Majd doki megnézi aztán kiderül de az tényleg fura, hogy ilyen korán vették le a vért, nem ad ki hihető értéket, legalábbis nekem ezt mondta a genetikais, amikor valaszthattam a 9. heti és 13. heti időpont között.
Ettől függetlenül szerintem rendben vagy, bár nem értem az ismételt vizsgálat részt. Meg kell ismételni valamiért?
Nekünk egy nap lezavarnak mindent, vérvétel majd egy db uh, 2 óra múlva meg eredmény hirdetés, de amúgy arra értettem hogy
"PAPP-A 0,364 IU/L (megj.ismételt vizsgálat)"
Igazából ha a vérvétel a 10. Hét körül történik, és az UH később, a 12-13 héten, akkor a kombinált teszt megbízhatóbb, mint ha mind a kettő a később történik.
Szóval egyáltalán nem baj, hogy a kérdezőnek így csinálják, sőt, dicséretes. Csak erre a legtöbb helyen nem veszik a fáradtságot.
Az értékeléssel meg meg kell várni az UH eredményét, és akkor majd kapsz egy konkrét kockázati értéket, addig felesleges idegesited magad rajta, és önmagában csak a vérvétel nem túl megbízható. Nem véletlen van hozzá az UH ism
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!