Rh negatív kismamák, mit hallottatok a témával kapcsolatosan?
Az összeférhetetlenségre, ellenanyagra, páratlan/páros számú terhesség-mítoszra, harmadik terhesség problematikájára gondolok!
Nem tudjuk az apuka vércsoportját, mert "kíváncsiságból sajnos nem adunk beutalót vércsoportmeghatározásra".
De azért kíváncsi vagyok a friss kismamák hozzászólásaira, mert egyelőre csak olyan beszélt erről a problematikáról, aki 20-30 éve szült... A védőnő azt mondta, hogy nincs gáz, csak többbször kell nézni, hogy nem termelődik-e ellenanyag.
Mondjatok már nekem valamit erről érthetően! Hogy hol tart ez ügyben az orvostudomány?
Előre is köszi! 9 hetes kismama
Hát, én már annyi helyen érdeklődtem, hogy ennél többet sajna nem tudok róla kideríteni. De ha mégis valamit megtudnék, szólok. Csak azokat a rémhíreket hallottam egyfelől, hogy két normális terhesség és normális gyerek lehetséges, a harmadikkal már problémák lesznek, másfelől pedig azt, hogy csak a páratlan számú terhességek mennek rendben. Meg, hogy szülés után pár órán belül kell szurit kapnunk ahhoz, hogy újra ki tudjunk hordani egy babát.
De ezeket nem orvosok, hanem negyvenes-ötvenes anyukák mesélték!
Nálunk is fennállt a lehetőség, én nega, férjem pozitív, de semmi gond nem volt, injekciót sem kaptam, mert a kisfiunk is negatív lett.
Szóval itt az alényeg, h szüléskor, vagy vetéléskor keveredik a kettőnk vére, ez nem a gyereknél, hanem az anyánál okoz problémát.
Itt leírják pontosan:
Ha van összeférhetetlenség, akkor kapsz injekciót.
Terhesség alatt a ruti vérvizsgálatokná megnézték a szérumszintemet, az is utalhatott volna problémára, de minden rendben volt.
Köszi, most már egy kicsit okosabbnak érzem magam :).
Jó ez a cikk.
És elmegyünk vért adni - mármint "Apa". :)
Én is Rh neg vagyok, és a férjemet ezek után autómatikusan elküldték vércsoport vizsgálatra , Rh pozitív lett. Elvileg nem a jelenlegi terhességnél okoz problémát hanem a második babánál.de túl sokat én sem tudok , első babánk.
25 km
Utolsónak: Istenem, ezt túlélni, ehhez kellett lelkierő!
:( Többieknek: köszi a megosztott tapasztalatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!