Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rh negatív kismamák, mit...

Rh negatív kismamák, mit hallottatok a témával kapcsolatosan?

Figyelt kérdés

Az összeférhetetlenségre, ellenanyagra, páratlan/páros számú terhesség-mítoszra, harmadik terhesség problematikájára gondolok!

Nem tudjuk az apuka vércsoportját, mert "kíváncsiságból sajnos nem adunk beutalót vércsoportmeghatározásra".

De azért kíváncsi vagyok a friss kismamák hozzászólásaira, mert egyelőre csak olyan beszélt erről a problematikáról, aki 20-30 éve szült... A védőnő azt mondta, hogy nincs gáz, csak többbször kell nézni, hogy nem termelődik-e ellenanyag.

Mondjatok már nekem valamit erről érthetően! Hogy hol tart ez ügyben az orvostudomány?

Előre is köszi! 9 hetes kismama

2010. aug. 20. 15:45
 1/9 anonim ***** válasza:
szia. elméletben én is rhneg vagyok, anyám mondta,de hétfőn megyek dokihoz mivel pozitívat teszteltem hétfőn,és nekem is anyám azt mondta h adnak majd valami injekciót de hát igen ezt ő meséli h ez régen volt, erre én is kíváncsi leszek majd.megírod ha megtudsz valamit?én is jelentkezem majd 4hetes km
2010. aug. 20. 15:51
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát, én már annyi helyen érdeklődtem, hogy ennél többet sajna nem tudok róla kideríteni. De ha mégis valamit megtudnék, szólok. Csak azokat a rémhíreket hallottam egyfelől, hogy két normális terhesség és normális gyerek lehetséges, a harmadikkal már problémák lesznek, másfelől pedig azt, hogy csak a páratlan számú terhességek mennek rendben. Meg, hogy szülés után pár órán belül kell szurit kapnunk ahhoz, hogy újra ki tudjunk hordani egy babát.

De ezeket nem orvosok, hanem negyvenes-ötvenes anyukák mesélték!

2010. aug. 20. 15:58
 3/9 anonim ***** válasza:
Sajnos segíteni ez ügyben nem tudok, csak annyi tippem volna, hogy apuka ha elmenne önkéntes véradásra ott megszúrják s 1percen belül kiderül a vércsoportja. (muszály különben nemtudnák milyen a vére s kinek adhatják) :)
2010. aug. 20. 16:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is fennállt a lehetőség, én nega, férjem pozitív, de semmi gond nem volt, injekciót sem kaptam, mert a kisfiunk is negatív lett.

Szóval itt az alényeg, h szüléskor, vagy vetéléskor keveredik a kettőnk vére, ez nem a gyereknél, hanem az anyánál okoz problémát.

Itt leírják pontosan:

[link]

Ha van összeférhetetlenség, akkor kapsz injekciót.

Terhesség alatt a ruti vérvizsgálatokná megnézték a szérumszintemet, az is utalhatott volna problémára, de minden rendben volt.

2010. aug. 20. 16:32
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi, most már egy kicsit okosabbnak érzem magam :).

Jó ez a cikk.

És elmegyünk vért adni - mármint "Apa". :)

2010. aug. 20. 16:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Én rh- vagyok, a férjemet nem tudjuk. 3x kell majd menni ellenanyagszűrésre, mert ha ellenanyagot termel a szervezetet, akkor azt kezelni kell. Nekem az 1. terhességgel nem termelődött ellenanyag. Szülés után egyből kaptam egy anti-D injekciót, ami a következő babánál lesz fontos az összeférhetetlenség miatt. Volt két vetélésem és azok után is kaptam ilyen anti-D injekciót. Most újra babát várok és megint mennem kell majd ellenanyagszűrésre. Szóval ez ma már nem gond a terhesség során.
2010. aug. 20. 20:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is Rh neg vagyok, és a férjemet ezek után autómatikusan elküldték vércsoport vizsgálatra , Rh pozitív lett. Elvileg nem a jelenlegi terhességnél okoz problémát hanem a második babánál.de túl sokat én sem tudok , első babánk.

25 km

2010. aug. 21. 09:27
 8/9 anonim ***** válasza:
en masodik terhes vagyok, rh neg, parom poz. az elsonel nem tudtuk hogy a parom poz igy nem is nezegetett az orvos semmit. en 25 hetesen szultem meg a halott gyerekeimet. nem tudni miert es hogy mi tortent. most 12 heteske vagyok meg mindig az rh pozos parral :) es mar kaptam injekciot, valamint hetente jarok vervetelre. de ez kulfoldon van. otthon nem tudom hogy zajlik a dolog. boldog babavarast nektek.
2010. aug. 21. 09:38
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsónak: Istenem, ezt túlélni, ehhez kellett lelkierő!

:( Többieknek: köszi a megosztott tapasztalatokat!

2010. aug. 21. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!