Mennyit árt a babának, ha olyan szereket használok, amit terhes nőknek nem lehet?
Figyelt kérdés
Itt persze arról az időszakról van szó, amikor még nem tudtam róla. Vagyis nem tervezett terhességről van szó, de lehet, megtörtént. Viszont pl. szépségápolásra használatos ultrahangos készüléket, ill. terhes nők által nem alkalmazható szereket használtam az első 1-2 hétben (mikor még nem sejtettem). Sérül a baba? Lehet, elvetetni is tanácsos akár ez esetben?2007. dec. 21. 16:49
1/3 anonim válasza:
szia,
Ha megtapad a baba és spontán nem vetélsz el, akkor nem ártottál a babának. Remélem ez nem fog megtörténni. Csak inenntől kíméld magatokat.
2/3 anonim válasza:
Beszélj a dokiddal ezekről.Ő tudni fogja,h mi a legjobb.De az első néhány hétben a legnagyobbat azzal lehet ártani,h nem tapad meg,de ez megtörtént.
Persze a terhes nők által nem alkalmazható szerek listája igen tág,így lehet majd a doki elküld másik orvoshoz is.De inkább 1-2 vizsgálattal több,mint egy beteg baba!
3/3 anonim válasza:
Először is nyugi!!! Ha stresszelsz emiatt, akkor árthatsz a Bébinek. Mondd el a dokinak, hogy miket használtál! Kérd, hogy küldjön el genetikai tanácsadásra!!! Ott segítenek és elmondják a lehetőségeket. A terhesség elején a "mindent vagy semmit" elve érvényesül, azaz, ha árt valami a babának, akkor megszakad a terhesség, ha nem, akkor nem feltétlenül kell aggódni. Az abortuszt nagyon alaposan gondold meg! Nem érdemes elvetetni, mert megijedtél! 12 hetes terhességi korig a szülő kérésére megszakítható a terhesség. Utána csak akkor, ha fejlődési rendellenessé lép fel. Nem könnyű a döntés. Őszintén kívánok jó egészséget! Menj el vizsgálatokra, halgass meg minél több szakvéleményt, de ne hallgass olyanokra akik nem hozzáértő emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!