Ez bajt jelent?

Figyelt kérdés

11hetes terhes vagyok, és kb 4napja azt vettem észre, hogy sokkal nehezebben és kevesebbet nagy wc-zek.

Minden nap sikerül, de csak egyszer,(az elott napi 1-2 volt) és sokkal kevesebbet.

H

Nem fáj a hasam, illetve "jönnek a szelek" de aggódom..

Ebből baj lehet, vagy bajt jelent ez?

Első baba.

ELNÉZÉST KÉREK A KIFEJEZÉSEKÉRT :)

2021. márc. 22. 18:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak szorulás. A baba egy másik járatban van, nem kell félteni a szelektől :)
2021. márc. 22. 18:40
 2/9 A kérdező kommentje:

De nem ugy van a "Nagy könyvben", hogy terhesen épp ellenkezőleg kellene történnie?

Tehát mindenkitől azt hallom, hogy megy a hasa mert terhes.

Illetve igen, elég kemény a székletem.

Hogyan tudnám ezt mindenféle gyógyszer nélkül orvosolni?

2021. márc. 22. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Pont hogy terhesen székrekedés a jellemzőbb.

Nekem a szilva lekvárt ajánlották annó, valamicskét segített. Meg inni inni inni

2021. márc. 22. 18:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elso par hétben ment a hasam,majd jott a szorulas. Aztan normalizalodott. Nyugi,semmi baj 😊
2021. márc. 22. 18:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is székrekedésem volt végig, sőt még vasat is kellett szednem, úgyhogy gondolhatod :D

Nagyon sok vizet kell inni és rostban gazdag ételeket kell enni.

Gyümölcsök közül legjobb ilyenkor a szilva...mindenféle formában.

2021. márc. 22. 18:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek 🤗
2021. márc. 22. 19:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokaknak terhesség alatt jön ki az aranyér pontosan a székrekedés miatt.

Egyél több rostosat, kefírt joghurtot, ilyenkor a hormonok nagyon oda tesznek.

2021. márc. 22. 19:54
 8/9 anonim ***** válasza:
68%

Székrekedés a jellemzőbb a lassuló simaizom mozgások miatt ( hormonok leállítják, hogy a méh nyugodt maradjon)

Aztán már a baba is nyom.. aztán még vasat is kell sok esetben szedni..szülés utánra készülj szilvalevessel ( van Aldiban, Pennyben is poharas)mert rosszabb..

Nekem vagy 2 hónapig 3-4 naponta volt...előtte napi 2-3

2021. márc. 22. 20:25
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Nekem az vált be, hogy este eszek gyümölcsöt (ne banánt, az ellentétes hatást vált ki) egy kis zabkeksszel, joghurttal, reggel egy smoothie és az "meghozza az ihletet". Így legalább a napi egy megvan biztosan, ha napközben/este is sikerül, az már nagyon különleges alkalom. Nem javasolják terhesség alatt a cukrozott üdítőket, de ha már tényleg nem megy a dolog, akkor igyál fél liter bolti gyümölcslét, amiből nincs kispórolva a hozzáadott cukor, vagy ahogy már említették, szilvalekvár. Fontos az is, hogy igyál elég vizet. Ha nem pisilsz legalább ötször egy nap, akkor keveset iszol. Teljesen normális a székrekedés, a 8as válaszoló tökéletesen leírta, hogy miért.
2021. márc. 22. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!