Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg kevés 31 hetessen...

Tényleg kevés 31 hetessen 1300gr? Egyik kismamatársamnak ezt mondták. Nagyon el van keseredvel.

Figyelt kérdés
2008. dec. 4. 16:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A csapból is az folyik,h az UHs súlybecslések nem pontosak.Nálam egyszer sem csináltak.Amikor rákérdeztem az éppen aktuális dokitól,azt mondta nem szereti,mert nem pontos,és megijednek az anyukák,h túl nagy vagy túl kicsi a baba.Amúgy onnét még olyan 2 kilót magára fog szedni a pici.Az utolsó hónap a nagykönyvek szerint majd egy kiló lesz pluszba.Meg szerintem nem baj,ha nem kell egy 4 kilós babát megszülni.Bőven elég egy 3kilósat.
2008. dec. 4. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi 25 hetesen voltunk 1012 grammosak, 31 hetesen kb. 1600 grammnak kell lenni.

De ne keseredjen el, állítólag az utolsó harmadban nőnek a legtöbbet.

2008. dec. 4. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
31 hetesen 1500 volt a babam,a szules elott 40 hetesen 2700ra saccoltak,fekudnom kellett hatha hizik...es par nap utan 3400grammos babat szultem.Tehat ne keseredjen el potyara,en is minden kis hulyeseg miatt aggodtam..
2008. dec. 4. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát tényleg egy áldás lenne a kismamáknak, ha nem csinálnának ilyen súlybecslést! Először is: egy fiú -és egy lánybaba is más, mert egy kisfiúnak alapból nagyobb a csonttömege, tehát amit pl. ezekben a táblázatokban megjelenítenek mint "normális" súlyt az egy humbug, mert általánosságban írják, még csak különbséget se tesznek a 2 nem között. Ráadásul a baba hossza is számít, csakúgy mint a felnőtteknél, a babáknál is egy "magasabbnak" értelemszerűen a súlya is nagyobb. És milyen érdekes, becsült hossz csak nagyon kevés ultrahangvizsgálatnál van... Egyébként nem kevés az 1300 g a 31. héten. Nekem az első lányomnál a legvégén 2700g-ot mértek (40. héten), végül a 41. hétre született 3 és fél kg-val és 51 cm-rel, de úgy,hogy már a végén fogyott is. Ja, a 30. hétig folyamatosan azt mondták, hú de nagy baba lesz, vajon kire ütött (férjem is, én is inkább alacsonyak vagyunk), aztán a 30. hét után meg mindig azt mondták, hogy kicsi, dehát a kedves szülők is kicsik... Végül tök átlagos lett. Úgyhogy ezzel ne foglalkozz, teljesen felesleges! A becsült súlyt a fej, combcsont és egyéb méretek alapján egy számítógépes program számítja ki -és a tapasztalat azt mutatja, van még mit fejleszteni a programon. 38 hetes
2008. dec. 4. 17:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

itt meglehet nézni hogy kb. mekkorának kell lennie a babának, szerintem nem nagy a különbség nincs miért aggódni:)) 28 hetes kismami

2008. dec. 4. 17:00
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem 32 hetesen 1800gr volt-azt mondta a doki,hogy terhességi hétnek megfelelő súlyú.34 hetes pocis
2008. dec. 4. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem 25 hetesen és 3 naposan 4D ultrahangon mérték a babát és 1365gr-a becsülték és azt mondta az aszisztensnő aki csinálta, hogy szerinte 3 héttel hamarabb fogok szülni. Nemsokára megyek 30 hetes uh-ra egy másik dokihoz és kiváncsi vagyok hogy 5 hét elteltével Ő mennyire "saccolja" a babám méreteit,mert amit 4d-n mértek nekem kicsit soknak tűnik, ha igaz lenne akkor majd 5 kg babám lenne a végére?

Ezért nem kell ilyesmin aggódni, az orvosok (szerintem) néha túloznak dolgokban.

2008. dec. 4. 17:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia.Nekem 30hetesen volt 1260gr,kislány,akkor azt mondta a doki a lányok jó fél kilóval kisebbek :)

3130-al született :)nem kevés,ezen én is aggódtam de felesleges volt...

Minden jót,5hetes baba anyukája

2008. dec. 4. 18:09
 9/9 A kérdező kommentje:
sziasztok!!Azért irok mert sajnos a kismama társam elvetél.Nem sokkal az után történt hogy feltettem a kérdést.Leszakadt a méhlepény és bevérzett,a picibaba meg meghalt sajnos.:(PEDIG nem cigizett,nem kávézott,nem ivott!!!!!!!!!!!!!!
2009. ápr. 12. 11:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!