Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudhatom, hogy hogyan,...

Honnan tudhatom, hogy hogyan, mennyit és mikor kellene mozognia a babának a pocakban ? Honnan tudhatom, ha keveset mozog és baj van ?

Figyelt kérdés

26 hetes terhes vagyok, és vannak olyan napjaim, amikor egyáltalán nem aktív a baba, este mocorog egy picit, pár percig, van hogy egész nap alig érzek néhány mozgást. Úgy tűnik, mintha napközben nem is mozogna, vagy talán csak a napi teendők mellett nem figyelek annyira, este mikor megyek aludni, akkor kezd el mocorogni, de nem minden nap érzem intenzíven. Honnan tudhatom hogy mikor van baj ? 26 terhesen mi lenne a normális mozgásmennyiség ?

Köszönöm a valaszokat

2021. márc. 18. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Olyan nincs nagykönyvben megírva, hogy mi a normális mozgás mennyiség.

Ha este vagy éjszaka, mikor te is nyugalmi állapotban vagy, lefekszel és mozog, az pontosan normális, napközben, teendők közben nem igazán érezni (nekem azt mondták egyesek azért, mert olyankor "ringatod" és alszik), de este elkezdenek mozogni. Ha nem minden nap érzed, az sem gond. Akkor van gond, ha már gyanúsan sok ideig semmit nem érzel.

De még várj, utolsó hónapban jön a java, olyankor éjjel nappal rúg, mozog, ugrál, nem tudom... maratont fut :D

Viszont aggodalomra semmi ok, 26 hetesen még nem üt vág egész nap

2021. márc. 18. 23:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Lányom nem volt aktív, kb 3* mozdult meg egy nap.

Most fiút várok, hát elég keményen bulizik reggel és este, napközben pedig néha-néha tombol.

Mi sem vagyunk egyformák, ők sem. Kitapasztalod, hogy mennyit mozog a tiéd. Ha a "szokott" mozgások elmaradnak, akkor se parázz, de elmehetsz vele orvoshoz, hogy ránéztem, van, hogy csak lustizik.

A vége felé pedig egyre kisebb helye lesz, a mozgás is lecsökken(het).

Hideg, meleg front, de akár a holdállás is vagy amit elfogyasztasz is hatással van a kicsi mozgására.

2021. márc. 19. 01:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Frontok is hatással vanak babákra,valamelik frontokor keveset mozog,valamelyik frontol beindul sokat mozog.orvosok 10 mozgást mondanak.30.hétől babának egyre kisebb lesz a helye benned,kevesebet mozog,ha sokáig nem mozog sétálj,cukrosat egyél igyál,vagy nézesd meg magad
2021. márc. 19. 11:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Szintén 26. héten vagyok. Reggelente iszom egy koffeines kávét, utána fél órával már érzem, hogy a baba is jobban pörög. Napközben dolgozom, ha nagyon elfoglalt vagyok, akkor egyáltalán nem érzem, de szerintem csak azért, mert nem tudok odafigyelni épp. Egyél-igyál valami olyat, amire fel szokott ébredni, aztán kicsit dőlj le, hogy jobban oda tudj figyelni rá. Ha így is gyanúsan nagy a csend, akkor érdemes megnézetni az ügyeleten. De ha amúgy van mozgás, akkor nincs baj, nem az intenzitás a lényeg, hanem hogy van.
2021. márc. 19. 15:02
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Az hogy az orvosok 10 mozgást mondanak jónak,az óránként vagy naponta vagy hogyan is ?

2021. márc. 19. 21:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérdező:1 nap kell 10 mozgás érezned,1 orán keresztül vagy 10 perc,nem tudom
2021. márc. 20. 18:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem egész nap meg se mozdult, este 10 körül kezdte a bulizást. Minden nap teljesen idegbajos voltam, hogy mi van vele.
2021. márc. 22. 04:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!