Honnan tudhatom, hogy hogyan, mennyit és mikor kellene mozognia a babának a pocakban ? Honnan tudhatom, ha keveset mozog és baj van ?
26 hetes terhes vagyok, és vannak olyan napjaim, amikor egyáltalán nem aktív a baba, este mocorog egy picit, pár percig, van hogy egész nap alig érzek néhány mozgást. Úgy tűnik, mintha napközben nem is mozogna, vagy talán csak a napi teendők mellett nem figyelek annyira, este mikor megyek aludni, akkor kezd el mocorogni, de nem minden nap érzem intenzíven. Honnan tudhatom hogy mikor van baj ? 26 terhesen mi lenne a normális mozgásmennyiség ?
Köszönöm a valaszokat
Olyan nincs nagykönyvben megírva, hogy mi a normális mozgás mennyiség.
Ha este vagy éjszaka, mikor te is nyugalmi állapotban vagy, lefekszel és mozog, az pontosan normális, napközben, teendők közben nem igazán érezni (nekem azt mondták egyesek azért, mert olyankor "ringatod" és alszik), de este elkezdenek mozogni. Ha nem minden nap érzed, az sem gond. Akkor van gond, ha már gyanúsan sok ideig semmit nem érzel.
De még várj, utolsó hónapban jön a java, olyankor éjjel nappal rúg, mozog, ugrál, nem tudom... maratont fut :D
Viszont aggodalomra semmi ok, 26 hetesen még nem üt vág egész nap
Lányom nem volt aktív, kb 3* mozdult meg egy nap.
Most fiút várok, hát elég keményen bulizik reggel és este, napközben pedig néha-néha tombol.
Mi sem vagyunk egyformák, ők sem. Kitapasztalod, hogy mennyit mozog a tiéd. Ha a "szokott" mozgások elmaradnak, akkor se parázz, de elmehetsz vele orvoshoz, hogy ránéztem, van, hogy csak lustizik.
A vége felé pedig egyre kisebb helye lesz, a mozgás is lecsökken(het).
Hideg, meleg front, de akár a holdállás is vagy amit elfogyasztasz is hatással van a kicsi mozgására.
Köszönöm a válaszaitokat.
Az hogy az orvosok 10 mozgást mondanak jónak,az óránként vagy naponta vagy hogyan is ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!