Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor hány hetes terhes...

Most akkor hány hetes terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Utolsó menstruáció első napja január 7.

Ha ez alapjan számolom akkor ma vagyok 10+3 napos nagyjából.

Február 24.én voltam elsőnek nődokinál, ott 6+2 napot állapított meg ami alapján ma lennék pontosan 9hetes.

Aztán március 9.én voltam utoljára nőgyógyásznál ott 8+5 napot állapított meg, és az alapján ma 9+6 napos vagyok.

Most akkor mivan? 🤔

Ha valaki megkérdezi hányadik hétnél tartok, akkor hebegek habogok..

És most nem tudom mit csináljak, mert a következő vizsgálat a 12hetes Uh.

Mikorra kérjek igy időpontot, ha azt se tudom, hogy pontosan hol tartok?

2021. márc. 18. 10:55
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Hát leginkább a menstruació napjától számolják, de a 12 hetesen mondják meg pontosan.

Hát most számolj ezekből átlagot, akkor mondjuk ma 10 hetes vagy :D 2 hét múlva mehetsz a genetikaira, de az sem baj, ha pár nappal késöbb szerintem, nem kell napra pontosan 12 hetesen menni.

2021. márc. 18. 11:04
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Mindig az utolsó menstruáció első napjától nézik de mivel ki tudja pontosan, hogy mikor fogant így lehetnek méretbeli eltérések. Én, amikor megkérdezték hol tartok mindig a mensihez számoltam, mert minden uh-n nekem is mást mondtak. Így nem fogsz belezavarodni.
2021. márc. 18. 11:05
 3/7 A kérdező kommentje:

Tehát akkor legyek ma 10hetes és innentől 2hét "múlvára" :D kérek időpontot

Köszönöm szépen mindenkinek 🤗

2021. márc. 18. 11:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha van crl méreted már, akkor az alapján a legpontosabb. Nekem ez 1 nap eltéréssel egyezett a menzesz szerinti korával.

[link]

2021. márc. 18. 11:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

UH-n nekem mindig ahány doki nézte annyi féle időpontot jelöltek. A legviccesebb: elmentem 20 hetesen, kérdezte a doki, hogy hányadik hétben vagyok mondtam, erre mondta, hogy az nem lehet mert pici a magzat. Erre a papírra azt írta, hogy 19 hetes 6 napos vagyok. :D

A hivatalos a mesi szerinti. A védőnő is ezt írja fel általában a kiskönyvbe.

2021. márc. 18. 11:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta az orvosom hogy mivel csak pár nap eltérés van a menstruáció szerinti és a mért terhességi kor között, ezért nem módosít terminust, számoljam a menstruáció szerint. Nálad azért nagyobb különbségek vannak (nálam 3-4 nap volt), esetleg telefonon kérdezd meg, melyiket vedd alapul.
2021. márc. 18. 13:26
 7/7 anonim ***** válasza:
71%

Menzesz alapján 10+3, UH alapján 9+6. Kemény 4 nap eltérés... Mégis min pörögsz?

Ha egy hétnél kevesebb az eltérés, akkor simán menzesz alapján számolnak.

A 12 hetes UH-t pedig 12 hét és 13+6 között kell megcsinálni, szóval nem fogsz lemaradni.

2021. márc. 18. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!