Terhesség előtt az éhgyomri cukrom magas lett (11), illetve PCOS vagyok. Szedtem a 18. hétig a Merckformint. Most lesz a cukorterhelesem. Borítékolható, hogy rosszak lesznek az értékek?
Figyelt kérdés
2021. márc. 13. 20:43
11/14 anonim válasza:
Ha ilyen magas az éhgyomri már meg se csinálják a terhelést,de ez úgyis kiderül az ujjbegyes mérésnél. Mivel várandósság alatt 5,4 az éhgyomri határ, afölött már gdm.
12/14 anonim válasza:
Hogy érted, hogy az éhgyomri cukrod 11, a többi értéked viszont jó? Az kizárt.
Mivel eleve cukorbeteg vagy (nem GDM-es), ezért téged tilos terhelni. Felesleges is, hiszen azt azért csinálják, hogy kiszűrjék a terhességi cukrosokat.
Szigorú diétát kell tartani, rendszeresen mérni a vércukrot, folyamatos diabetológiai és egyéb kontrollon kellett volna részt venni (pl. szemészet).
Eleve terhességet is csak beállított cukorral lehetett volna vállalni. Itt nem az a kérdés, hogy meddig kell szedni a metformint, hanem terhesség előtt át kellett volna állítani inzulinra.
Én a helyedben nagyon sürgősen felkeresnék egy olyan diabetológust, aki kifejezetten a cukorbeteg kismamákkal foglalkozik.
13/14 anonim válasza:
Meg mindig szeded a merkc-et es mellette van ilyen erteked? Az durva... Szerintem inzulin fixen fog kelleni,bar ez a dieta hatasossagatol fugg. Azt meg igen nehez elhinni,hogy ennyi orvos figyelmen kivul hagyta,letojta ezt az erteket... Mihamarabb kezdj kokemenyen dietazni,mert igencsak nagy baj is tortenhet a babaddal pl.mehlepeny ido elotti meszesedese,levalasa,es nem sorolom tovabb. Ez nem jatek,ez az ertek nemterhesen is borzalmas.
14/14 anonim válasza:
#13 Sajnos nagyon sok orvos szarik a betegek fejére, nem vesz észre alapvető összefüggéseket. Sajnos ezt tapasztalatból írom. Az ilyen kontároktól a diplomájukat kellene visszavenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!