15 hetes terhesen nem hallom a babám szívhangját az AngelSounds készülékkel, valamit rosszul csinálok?
2szer próbáltam, mindkétszer csak amolyan morajlásszerű hangokat hallottam, de semmi olyasmit ami szívhangra hasonlítana.
Próbáltam mindent úgy csinálni,ahogyan azt olvastam. Lent a hasamnál néztem, használtam zselét is. Nagyon aggódom mert az elmúlt hétben rengeteg stressz ért és sokat sírtam és idegeskedtem.
Remélem nincs baja a babámnak:( Másfél hét múlva megyek majd a 16 hetes uh-ra, de addig megőrülök
15 hetesen egészen lent, a szeméremdomb felett közvetlenül keresd. Nyomj a hasad aljára zselét és kezdd el keresni középen. Kicsit nyomd rá, persze csak annyira, hogy ne fájjon. Várj pár másodpercet, ha nem hallod, hagyd ott, de próbáld az ujjaiddal először az egyik majd a másik szélét kicsit beljebb tartani. Ha nem hallod, told végig a hasad alján keresztbe, jobbra is, balra is, ugyanígy döntgetve is.
A lényeg, hogy lassan, fülelve csináld. Olyan hangot keress, mint a lóvágta, kb 160 / perc. Ha csak susogást hallasz, az a köldökzsinórban áramló vér, ha mélyebb hangot, az a szívdobogás. Ha csak a köldökzsinórt sikerül megtalálni, akkor is megnyugodhatsz.
Majd írd meg, kérlek, sikerült-e!
Egy szülésznő anyuka
Sziasztok kedves Anyukák, Kismamik és Mindenki!
Köszönöm a megnyugtató és szakszerű válaszokat! Kedves utolsó válaszoló anyuka: az általad leírtaknak megfelelően újra megpróbáltam és azt hiszem sikerült megtalálni a kis szívhangját:) Legalábbis remélem az volt, olyan gyors tik-tik-tik-tik hangot hallottunk:) Meghallgattam a sajátomét is az sokkal lassabb volt, tik....tik....tik, úgyhogy tuti az övét hallottunk:)
Kedves tegnapi 20.20-as válaszoló: ez a 16 hetes uh nem amolyan kötelező uh, a terhesgondozóba kérték, hogy ha legközelebb megyek, akkor vigyek nekik a nőgyógyászomtól a méhszáj állapotáról leletet és ezért megyek elsősorban a dokihoz és egyúttal megnézi a babát is.
Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni! :-)
Annak meg méginkább, hogy hallhattad és megnyugodtál!
En is orulok hogy megtalaltad, es mostmar csak egyre erosebben fogod hallani! Minel nagyobb lesz a baba annal jobb lesz, mi azon szoktunk nevetni hogy mennyire hallatszik amikor mozog. Nemsokara erezni is fogod a babad, igy sokkal nyugodtabb leszel!
Boldog babavarast neked!
17+2h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!