Van olyan kismama aki egyáltalán nem kávézott, de most
hogy terhes el kellett kezdenie? (Fejfájás miatt)
Nem fog segíteni a kávé. A migrén nem attól van. Nekem is volt a 13. hetig. Igaz nekem is alacsony a vérnyomásom. Terhesen is az volt. Kávéztam is. Múlt heten pl 96/75 volt. De ez nem jár migrennel. A migrenes fejfájás az mas. Ha migrened van, nekem terhesen az algopyrin használt rá és azt lehet is szedni korlátozott mennyiségben. Mindettől függetlenül nyugodtan megihatsz napi 2 kávét, ha jólesik. De ne várj tőle sokat fejfájás fronton.
2021. márc. 9. 17:15
17:15 Tök jó, hogy nemcsak a védőnőt kérdőjelezed meg, de a kérdező saját tapasztalatát is. Most írta, hogy segített neki a kávé... Én félnék a kávétól, mert bár szeretem az ízét, nagyon feltolja a pulzusom és három napig nem alszom egy pohár után.
2021. márc. 9. 18:12
Mindent nem is kell elhinni, de megbízható orvosi szakmai lapban és a pubmeden is fent lévő tanulmánynak azért hihetnél, ha okos lennél. ;)
Keresd meg magad. Itt kezdődik a szülőség: felelősnek lenni, megtanulni szűrni az információt, de nem aszerint hogy éppen miben akarsz hinni.
2021. márc. 9. 18:31
14/20 A kérdező kommentje:
Hát persze 13as :) Majd linkeld be ide azokat a szaklapokat elolvasom.
Addig viszont köszönöm szépen, nem kérek tőled több választ,
te nekem maradsz az a kategória, aki a széltől is fél mert várandós 😘 Vagy az akinek gyereke sincs, nem is terhes de majd ő megmondja!
Ha ez mehnyugtat, voltam utrahangon ma, kérdeztem a dokit is, jó a kávé fejfájásra, mert kitágítja az összeszűkült eret a fejben ami a fájdalmat okozza.
Ne haragudj, hogy a szakkönyveknek, védőnőnek, orvosnak hiszek inkább mint itt egy "megmondó embernek".
15/20 A kérdező kommentje:
12-es ne foglalkozz vele, ez ebben éli ki magát. Felismerem az írási stílusát. Volt itt a napokban egy téma, hogy a kismama tornázni mer terhesen, ott is vergődött, hogy attól is elvetél stb.
A kávé alap, hogy szűkíti az ereket, így emeli a vérnyomást.
2021. márc. 9. 19:55
12 nem olvastam a kérdező válaszát mikor írtam. Ez amúgy csak azt bizonyítja hogy valóban nem migrenje volt. Ezt is írtam. Az igazi migrenre nem megoldás a kávé 🤷🏼♀️ Ennyi.
2021. márc. 9. 21:21
én kólát ittam, nekem azt ajánlotta, jéghideg, nem noname kólát. Nekem is durva fejfájásom volt, 2-3 napig folyamatosan ittam (persze nem csak azt, 1-1dl-t), és elmúlt :)
2021. márc. 10. 00:07
Ha nagyon nem szereted a kávé ízét, de mondjuk a koffein úgy érzed segít, esetleg szálas fekete teával még próbálkozhatsz. Abban is van koffein, de más az íze. És szerintem citrommal, pici mézzel finom, vagy ha fontos cukor nélkül, akkor akár méz nélkül is. Én nagy kávéfüggő voltam terhesség előtt, de most émelygek, hacsak megérzem a szagát. :( Pedig vártam hátha elmúlik és tudok inni egy picit, de a gyerek egyelőre nem hagyja. :D
10hkm
2021. márc. 10. 10:06
20/20 A kérdező kommentje:
19-es sajnos nálam is keményen felnyomta a savam, de már a lüktető fejfájás után megváltás volt 😄 Nem kávéztam még soha életemben, valahogy nekem nem jön be az íze, de ha megint fájni fog, tuti iszok. Kitartás neked, én most vagyok a 13.hétben mostmár múlnak a tünetek, már nem egész naposak.
Kapcsolódó kérdések: