Van olyan kismama aki egyáltalán nem kávézott, de most hogy terhes el kellett kezdenie? (Fejfájás miatt)
Olyan nincs, hoyg el KELL kezdeni kávézni, föleg azért sem, mert a kávé csak max. fél óráig emeli meg a vérnyomást, utána még alacsonyabbra esik le.
Emellett a koffein nem tesz jót a babának, én semmi esetre sem tenném.
Már a kockázott kuty@szart is megenném ha hatna 😁 Vagy nem tudod milyen az amikor napi szinten migrénes fejfájásod van.
Inkább mint a gyógyszer, ami hozzáteszem nem hat.
Nem lesz semmi baja a babának,egyes ne beszélj baromságot. Gondolom nem azt inná víz helyett is.
Nekem is ajánlotta a doki, bár előtte erősebben ittam,aztán már nem esett úgy jól. Bár segíteni nem segített, mert én migrénes vagyok
Köszönöm 3-as. Az a baj, hogy soha életemben nem kávéztam, pedig már 29 vagyok.
Csinálok egy tejeskávét, hátha. Kapszulás van, a leggyengébbet megpróbálom.
Nézd, a fejfájást biztos nem fogja megoldani a kávé, de igyál csak, de mindenképpen keveset.
150 mg fölött a koffein emeli a vetélés, koraszülés és az alacsony magzati súly esélyét. Egy csésze expresszó 100 mg körül van. Egy latte 60 és 180 mg között (mennyiségfüggő).
200 mg koffeint lehet max egy nap inni terhesen. Csak figyelj,mert pl a csokiban is van.
A Nespresso Roma pl 70mg-ot tartalmaz.
Próbáld ki semmi baj sem lesz, nekem is szokott segíteni a fejfájáson. Én kavezok, de az első trimerszterben nem kívántam, úgy viszont túl alacsony volt a vérnyomásom, szóval 1-et ittam naponta
Az a 150 jo lesz 300+-nak is 6-os, es novelheti a kockazatot valamennyivel, de nem torvenyszeru.
Egy espressoban kb 70 mg koffein van, elvileg a WHO azt mondja, hogy ebbol napi kettot, tejjel higitva biztonsaggal lehet fogyasztani terhesseg alatt.
Viszont ezt nem tudom, hogy mennyire igaz, mert konkretan a who oldalan nem talaltam meg, hanem egy cikkben olvastam. De mivel a kerdezo eddig sem volt nagy kave ivo, en nem felek attol, hogy pont most akar majd koffeinmergezest kapni.
Migrenes vagyok, nekem a kave segiteni szokott. Ugyan a vernyomasom nem alacsony, hanem normalis olyankor is, de segit :)
Sziasztok! Segített a kávé, el se hiszem! Az a pláne, hogy rendszeresen mozgok is, a vérnyomásom mégis alacsony.
6-os, ne higyj el minden amit a neten olvasol szerintem. Én eddig elolvastam pár szakkönyvet táplálkozásról, életmódról napi egy kávé megengedett, semmi káros hatása nincs.
Zöld tea se rossz ötlet, kipróbálom 9es 😊
Köszönöm szépen mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!