Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan kismama aki egyáltal...

Van olyan kismama aki egyáltalán nem kávézott, de most hogy terhes el kellett kezdenie? (Fejfájás miatt)

Figyelt kérdés
Rettentő alacsony a vérnyomásom, amire a védőnő kávét javasolt, mert folyton fáj is ilyenkor a fejem. Valakinek segített?

2021. márc. 9. 15:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
16%

Olyan nincs, hoyg el KELL kezdeni kávézni, föleg azért sem, mert a kávé csak max. fél óráig emeli meg a vérnyomást, utána még alacsonyabbra esik le.

Emellett a koffein nem tesz jót a babának, én semmi esetre sem tenném.

2021. márc. 9. 15:26
 2/20 A kérdező kommentje:

Már a kockázott kuty@szart is megenném ha hatna 😁 Vagy nem tudod milyen az amikor napi szinten migrénes fejfájásod van.

Inkább mint a gyógyszer, ami hozzáteszem nem hat.

2021. márc. 9. 15:34
 3/20 anonim ***** válasza:
94%

Nem lesz semmi baja a babának,egyes ne beszélj baromságot. Gondolom nem azt inná víz helyett is.

Nekem is ajánlotta a doki, bár előtte erősebben ittam,aztán már nem esett úgy jól. Bár segíteni nem segített, mert én migrénes vagyok

2021. márc. 9. 15:35
 4/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm 3-as. Az a baj, hogy soha életemben nem kávéztam, pedig már 29 vagyok.

Csinálok egy tejeskávét, hátha. Kapszulás van, a leggyengébbet megpróbálom.

2021. márc. 9. 15:37
 5/20 anonim ***** válasza:
83%
Nem szokj most rá szerintem bár ha jól esik,igyad nyugodtan :)
2021. márc. 9. 15:38
 6/20 anonim ***** válasza:
65%

Nézd, a fejfájást biztos nem fogja megoldani a kávé, de igyál csak, de mindenképpen keveset.

150 mg fölött a koffein emeli a vetélés, koraszülés és az alacsony magzati súly esélyét. Egy csésze expresszó 100 mg körül van. Egy latte 60 és 180 mg között (mennyiségfüggő).

2021. márc. 9. 15:44
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

200 mg koffeint lehet max egy nap inni terhesen. Csak figyelj,mert pl a csokiban is van.

A Nespresso Roma pl 70mg-ot tartalmaz.

Próbáld ki semmi baj sem lesz, nekem is szokott segíteni a fejfájáson. Én kavezok, de az első trimerszterben nem kívántam, úgy viszont túl alacsony volt a vérnyomásom, szóval 1-et ittam naponta

2021. márc. 9. 16:09
 8/20 anonim ***** válasza:
31%

Az a 150 jo lesz 300+-nak is 6-os, es novelheti a kockazatot valamennyivel, de nem torvenyszeru.

Egy espressoban kb 70 mg koffein van, elvileg a WHO azt mondja, hogy ebbol napi kettot, tejjel higitva biztonsaggal lehet fogyasztani terhesseg alatt.

Viszont ezt nem tudom, hogy mennyire igaz, mert konkretan a who oldalan nem talaltam meg, hanem egy cikkben olvastam. De mivel a kerdezo eddig sem volt nagy kave ivo, en nem felek attol, hogy pont most akar majd koffeinmergezest kapni.

Migrenes vagyok, nekem a kave segiteni szokott. Ugyan a vernyomasom nem alacsony, hanem normalis olyankor is, de segit :)

2021. márc. 9. 16:20
 9/20 anonim ***** válasza:
85%
Én zöld teát ittam (mert tejet se ihatok meg cukrot se, pótlókkal meg már nagyon mű, üresen meg utálom a kávét.. na mindegy:)), mert nekem is ilyen 90/60-as vérnyomásom volt és ájuldoztam. Sok folyadék is javasolt, illetve, hogy mozogj rendszeresen valamit. Pl. kilépős séta.
2021. márc. 9. 16:25
 10/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Segített a kávé, el se hiszem! Az a pláne, hogy rendszeresen mozgok is, a vérnyomásom mégis alacsony.

6-os, ne higyj el minden amit a neten olvasol szerintem. Én eddig elolvastam pár szakkönyvet táplálkozásról, életmódról napi egy kávé megengedett, semmi káros hatása nincs.

Zöld tea se rossz ötlet, kipróbálom 9es 😊

Köszönöm szépen mindenkinek!

2021. márc. 9. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!