Ma voltam vérvételen a 16 hetesen és az alábbi pár eredmény rossz lett. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
Nagyon aggaszt, hogy mi a baj.
A következő dolgok lettek rosszak: A vörösvértestszám alacsony, Haemoglobin alacsony, Haematocrit alacsony, Absz.neutrophil szám magas, Neutrophil magas, Lymphocyta alacsony. Komolyan aggódok. Írjon már aki volt hasonló helyzetben és nem volt semmi baj, mert nem tudok megnyugodni. Előre is köszönöm.
2007. dec. 20. 16:55
1/8 anonim válasza:
Szerintem erre ne itt keresd a választ, mert erre a legjobban az orvosod tud válaszolni. Nyugodtan hívd fel, és beszélj vele, mondd meg neki hogy aggódsz, és magyarázza el mi miért van, miért alacsony vagy épp miért magas. Végül is ez is a dolga. De a védőnő is tud segíteni ebben.
2/8 anonim válasza:
Szia! Sokat nem tudok mondani, mert nekem csak az első 3al voltak gondok, a többit nem ismerem. :o( Az első 3 eredménye miatt vérszegénynek lettem "nyílvánítva" és vas tabit kell szednem illetve vas tartalmú eledeleket ennem ( cékla pld). Remélem, Neked sincs komoly gondod, ne izgulj, mert megijesztheted vele a Babád! Nyugodt ünnepeket!!
3/8 anonim válasza:
Szia! A magas neutrofil és az alacsony lymfocita gyulladásra utal. Egy egyszerű torokgyulladástól is fel tud borulni az egynesúly. Én nem gondolnám azt hogy a babádnak bármi baja is lenne, sem azt hogy esetleg veszélyben lenne... Ne aggódj, ha vérszegény vagy, azon könnyű segíteni, a gyulladás meg el fog múlni, max. kapsz valami gyógyszert. Nyugi és jó babavárást!
4/8 anonim válasza:
Rengeteg érték a kiamamáknál más. A legtöbb orvos vérszegénységet állapít meg tévesen. Teljesen bele van kódolva a babákba már most a félelem a kismamákon keresztül rémes. Jól érzed magad? Ha igen akkor ne törődj senkivel. Boldog karácsonyt, egy 33 hetes kismama:)
5/8 anonim válasza:
szia,
Én is meg voltam döbbenve amikor az uccsó vérképet megkaptam.
Ne izgulj tényleg más értékek normálisak terhesség alatt, mint egyébként. A fehérvérsejt magasabb, a vörös alacsonyabb. Ne izgulj, nincs gond. Vidd el a védőnőhöz, vagy a dokidhoz és mindent el fog mondani.
Kellemes babavárást kívánok!
6/8 anonim válasza:
Szia! Nekem is alacsony a haematocrit meg még vmi, nem olyan nagyon, de mégis. A fehérvérsejt viszont kétszer annyi mint a megengedett felső határa. Elmentem dokihoz és azt mondta terhesség alatt ez normálisnak mondható, így megnyugtatott. Te is mindenképp menj el sztem a háziorvosodhoz és ő majd elmondja mi lehet az oka. Ne izgulj és minél hamarabb menj el! Nem hiszem, hogy kis eltérések esetén baj lenne.
7/8 anonim válasza:
Nekem is ugyanezek az értékeim voltak. Ha a Lymphocyta szám alacsony, egy egyszerű gyulladásra utal, viszont a Neutrophil szám növekedése a védekező képesség gyors reagálása rá. Ez így van jól! A következő vérvételen már biztos helyreáll, a babának ettől nem lehet baja. A többi szám meg vérszegénységre utal, de ez várandósan előfordul. A doki esetleg adhat rá valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!