Mi volt az a dolog a terhesség alatt, ami nagyon megdöbbentett?
1.Elkezdtem vasat szedni a harmadik trimszeterben és pár nap után feketét kakáltam. De én nem tudtam, hogy a vas ezt okozza, sosem szedtem korábban és nem is hallottam róla :D
2. Tényleg léteznek olyan emberek a valóságban, akik nekiálltak random letapogatni a hasamat. És itt most nem közeli rokonokról meg barátnőkről van szó, hanem pl. távoli kollegáról, akivel kéthetente találkoztam.
3. Nagyon megdöbbentett, milyeneket tud rúgni egy kisbaba :) Amúgy imádom, de basszus, tényleg rosszul tud esni az embernek, mikor aludna és nem tud, mert a gyerek bokszolót játszik.
4. De a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a Covid miatt átpakolták a szülészetet, és nemhogy jobban odafigyelnének rá, hogy a kismamák és babák el legyenek szeparálva, konkrétan zsúfoltság van és belső dolgozói infóból tudom, hogy az ilyen "folyosón kell vajúdás, mert nincs hely máshol"-jellegű történetek nem kitalációk....
Hogy a terhesség alatt tényleg bármi előfordulhat. Nekem pl.anyajegy nőtt 10 hetesen a szájpadlásom kellős közepére. Azonnal műtét, melanoma gyanú. Esküvő előtt - amikor kb.már a temetésemet szerveztem - jött az eredmény, hogy negatív, sima anyajegy. Hasonló a véres kaki. Nem találtak aranyeret...anális fisszúra, műtét majd szülés után.
Hogy nem minden terhesség egyforma. Más folyamatosan panaszkodik, hogy mennyit mozog a baba. Én pedig minden nap mehetnék az ügyeletre, annyira nem akar mozogni. 36+2 vagyok...
Hogy olyan helyekre is szőr nő, amelyek létezéséről nem is tudtam.
Most mutattam a valaszodat a ferjemnek, mert dettó így vagyok én is jelenleg.
A gáz, hogy ő is ilyen kimerült. Rám a terhesség van ilyen hatással, a férjemre meg én 😂
Elsőnél:
Hüvelyi folyás, hogy állandóan van
Amikor kezdett szivárogni a tej a mellemből
Ahogy mozgott a gyerek a hasamban, ahogy kirúgta magát sokszor
Másodiknál:
Rosszullétek egész nap
Hatalmas fáradtság
Éhségérzet, na ez nekem előtte sose volt
Érzékenység, szó szerint mindenen el tudom sírni magam
Ja, mindkétszer roppant feledékeny és szétszórt voltam
Az, hogy egyszer sem voltam rosszul. Még hányingerem sem volt.
Az, hogy mennyire álmos voltam egyfolytában.
Az, hogy mekkora lett a hasam (hatalmas).
Az, hogy mégse híztam semmit.
Az, hogy nem tudtam semmi olyat megenni, amiben cukor van,és édes.
Az, hogy mindenki jogot formált a testemre. A védőnő, az orvos, a rokonok, az idegenek..
Az, hogy 8 hónapos terhes koromtól folyt a tejem (egyik rokon se tudott szoptatni. Én 2 évig szoptattam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!