Terhesen rozè kacsamell veszélyes? Evett valaki? Nem
tervezem többet enni, de most előfordult...
Kérdező valószínű pont semmi bajod nem lesz, ahogy az előző x évben sem lett. Ez csak elővigyázatosság. Érdemes kerülni azért.
2021. febr. 14. 21:08
#9 Kedveském!
Nem vagyok buta csak mi nem így hívjuk. Pont. Milyen nehéz lehet elhinni, hogy mások valamire teljesen más jelzőt ismernek..
Rozé.. Bocs ha elsőre a bor jutott eszembe. Az vajon eszedbe jutott, hogy fáradt anyuka vagyok és ezért gondoltam másra? Veled biztosan soha nem fordult még elő ilyen.. 🤔 Ugye? Mert Te biztosan szuper vagy mindenben.. 🙄
Kedves kérdező! Eszünk kacsát (is) csak mindent jól átsütve. 🤷♀️
2021. febr. 15. 06:56
De ennek nincs más neve és pont. Nem csak elkészítési mód, hanem egy ÉTEL NEVE. Mintha a mákostésztát vízben főtt, mákkal szórt tésztának hívnád. Ennyi. Hiába bizonygatod az igazad...nekem kellemetlen már.
2021. febr. 15. 07:33
Ha nagyon aggódsz kb 2 hétre rá kérj egy toxoplasma szűrést, sima vérvétel.
2021. febr. 15. 07:42
15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valószínű akkor elmegyek majd két hét múlva egy magán vérvételre.
Én is voltam, mert tudtam hogy még nem estem át rajta, és pl. nem megfelelően megmosott zöldség/gyümölcsről is el lehet kapni, persze ez mind csak feltételes mód. Nem izgultam túl a terhességet, de úgy voltam vele plusz egy vérvételt megér a saját megnyugtatásom, "miért ne" alapon. Nekem azt mondták kb. 2 hét kell mire kimutatható szinten lesz a kórokozó, ezért írtam 2 hetet.
2021. febr. 15. 08:19
17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor megfogom várni a 2 hetet a vizsgálat előtt. Terhesség előtt sok hasonló ételt fogyasztottam, idáig nem volt probléma, de természetesen most más a helyzet. :) Azért remélem az óvatlanságomból nem lesz probléma.
Nem hiszem, hogy lesz ettől bajod, éri annyi hő a belsejét is, hogy elpusztítsa a kórokozókat, ne aggódj. Persze azért legközelebb kerüld, de csak mert az a biztos :)
12-es! A rozé kacsamell mindenhol rozé kacsamell, felétek akkor rosszul tudják az emberek. Többek között ezért nem szoktam nézni ilyen nosalty meg hasonló receptgyűjtős oldalakat, mert odaír Juliska Tápiómihályhónalja-Alsóról, miközben alapvető kulináris kifejezésekkel nincs tisztában, akarnék nézni egy jó steak receptet, azt kapok egy flekkent, mert hát ott úgy hívják (csak attól még sajnos a steak nem flekken).
2021. febr. 15. 08:37
Oh, mekkora intelligenciára vall, hogy tudjátok mi az a rozé kacsamell! Elég gusztustalan, hogy ezen pörögtök egy napja, hogy valaki nem tudta mi az. Semmi jelentősége a kérdés szempontjából.
2021. febr. 15. 10:34
2023. márc. 30. 16:59
Kapcsolódó kérdések: