18 hetes terhesvagyok egy kerdesem lenne hogy mennyi edesseget lehet enni? csak mert en azt kivanom es kb mindenhol azt irjak h nem szabad sokat enni belole
Sokat semmiből sem szabad enned. :) Viszont a cukorral, csokival tényleg vigyázni kell. Inkább gyümölccsel váltsd ki az édességet.
Fennállhat a veszélye a terhességi cukornak is, ha nem vigyázol.
Egészséges, normális étkezés és sok mozgás, vagyis séta.
Pont ugyanolyan fontos az egészséges étkezés mint előtte, semmi külön szabály nincs.
Azonban én is nagyon kívántam az édességeket most terhesen és nem lettem terhességi cukros, csak felszaladt 1-2 kg.
15hetes vagyok. 9hetesen olyan émelygős hányós lettem hogy lement 14.hétig 8-9 kg . Addig csak sósat tudtam enni azt se sokat annyira rossz volt a gyomrom nem is kívántam enni. Azóta jobb a helyzet csak reggel fáj a gyomrom és nem is mindíg hányok. Azóta édeset ennék csak. Minden nap eszek 1-2 kocka tábla csokit(nem rágom elolvasztom a számban ... Tovább tart és el is veszi a sovárgásomat a csoki utak)
Első terhességnél is ettem minden nap nem lett terhességi cukrom. Sőt a kórházból a kezdő súlyomhoz képest -12kgval mentem haza. (Pedig túlsúllyal kezdtem mind a kettőt.)
De az is igaz hogy rengeteg salátát eszek. Valamelyik nap ebédre vacsorára csak görög salátát kívántam minden egyéb mellől.(fűszereket a gyomrom miatt semmit nem raktam rá csak egy kis citromlét és sót)
Ha odafigyelsz a mennyiségre és a helyes érkezésre nem lehet gond.
Vannak tök jó édesítőszeres ésességek. Ha egészségtelennek találod a boltit, akkor tudsz készíteni otthon egészségesnek tartott édesítőkkel (stevia, xilit stb.)
Ezekből sem szabad persze mértéktelenül, de jobb, mint a tömény cukor.
34 hetes vagyok és a 16. héttől kb.csak édességen élek enyhe túlzással, nagyon kívánom. Eddig 11kg jött fel, várhatóan már nem is fog sok. A cukrom pedig nem hogy magas, hanem kicsit alacsony volt.
Nem azt mondom, hogy tömd magad, de edd meg ami jólesik vag szabj egy limitet (napi 1 tábla csoki pl.)
A terhességi cukor egyébként hormonálisan alakul ki, nem az édességektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!