Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyenkor szulesig mar nem is...

Ilyenkor szulesig mar nem is ultrahangoznak?

Figyelt kérdés

36 hetes vagyok, jovohettol fogok menni Nst-re. A dokimmal mar nem talalkozom a szulesig.

Arra vagyok kivancsi, hogy a szulesig mar nem is fogjak megnezni, hogy mekkora a becsult suly pl? Engem sem vizsgalnak meg? Vagy aki az Nstt fogja ertekelni a korhazban, o lehet megvizsgal majd?

2021. febr. 3. 10:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

5# és 7# vagyok

Jaj már, ez a fizetős dolog... a kórházban, ingyen nézett meg, sosem rángatott feleslegesen a magánrendelőjébe se. Olvasni, hogy vannak kismamák, akiket kb 2 hetente behívnak, hát én egész terhesség alatt kb 4x voltam nála, plusz az első és a 38 hetes kórházi, amikért nem kellett fizetnem. Nem minden orvos lehúzós, ahol én szültem, ott egyébként minden kismamát megnéznek ilyenkor.

2021. febr. 3. 12:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 39.heten csináltak egy uht fekvés ellenőrzés címén,de a doki mondta tapintásra is hogy faros, viszont súlyt nem is néztek akkor.
2021. febr. 3. 12:13
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom ez hol volt, de sok helyen annyi a kismama (pl BP sote), hogy nem férne bele, hogy mindenkinek legyenek plusz uh-k.

A lényeg, hogy nem kötelező

2021. febr. 3. 13:41
 14/20 anonim ***** válasza:
62%
Mondjuk nekem ez azért fura. Amikor olyat hallok, hogy egy életképes magzat elhalt, akkor az a 38. hét környéki sztori szokott lenni. Lehet nem ártana azért néha mégis bekukucskálni mi a helyzet a lepénnyel meg az áramlással... és ha ezért fizetni kell külön csak akkor “jár” az szégyen.
2021. febr. 3. 14:47
 15/20 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó: az ilyen esetek zöme köldökzsinór szövődmény, amit nem tudsz kivédeni azzal, hogy UH-t csinálsz. Attól, hogy az egyik nap minden ok, a másik napon rátekeredhet a nyakára a zsinór és megfojthatja. Ennyi erővel kössünk minden terhest 36 héttől folyamatos CTG gépre, nem? Ja nem, hiszen 35 hetesen is elhalhat ugye...

A magasabb kockázatú terheseket, akiknél előfordulhat lepényelégtelenség, azokat nyilván sűrűbben nézik..

Itt problémamentes, alacsony rizikójú terhességről volt szó a kommentek között.

Mimdnet nem lehet kivédeni. Arra meg nincs kapacitás, hogy minden terhest naponta nezegessünk meg 4 hétre ctg-re kössük..

2021. febr. 3. 15:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem 38 hetesen volt az utolsó ultrahang a kórházban. Itt ez a protokoll.
2021. febr. 3. 16:06
 17/20 anonim ***** válasza:

A fiammal 36 hetesen voltam utoljára uh-on, utána csak nst és amnioszkópia volt, 41 hetesen szülezett.

A lányommal még 38 hetesen még uh és utána nst és amnio, ő 40+2 született.

2021. febr. 3. 21:51
 18/20 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek! Igazabol amiatt kerdeztem, hogy ha eljon az ido es megyunk szulni lehet mar akkora lesz a baba, hogy meg se tudom szulni, de ha elore lattak volna UH-n, hogy nagy akkor csaszart javasolhattak volna. Persze nem szeretnem, csak ilyenkor lejatszodik egy csomo minden a fejemben, hogy mi van HA :D
2021. febr. 3. 21:51
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az UH kapásból +- 500 grammot téved. Nem lehet előre megmondani, hogy meg tudod-e szülni. Majd a szülésnél kiderül.

Láttam már olyat, hogy 4600-ra saccolták uh-val a gyereket, elektív császár lett emiatt. Erre megszületett a 3300 grammos gyerek...

2021. febr. 3. 21:59
 20/20 anonim ***** válasza:
18 nekem vajúdás közben csináltak uh-t. Amikor bementem a korhazba, hogy Hello szülök. NST+uh-val kezdtek.
2021. febr. 4. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!