Ilyenkor szulesig mar nem is ultrahangoznak?
36 hetes vagyok, jovohettol fogok menni Nst-re. A dokimmal mar nem talalkozom a szulesig.
Arra vagyok kivancsi, hogy a szulesig mar nem is fogjak megnezni, hogy mekkora a becsult suly pl? Engem sem vizsgalnak meg? Vagy aki az Nstt fogja ertekelni a korhazban, o lehet megvizsgal majd?
5# és 7# vagyok
Jaj már, ez a fizetős dolog... a kórházban, ingyen nézett meg, sosem rángatott feleslegesen a magánrendelőjébe se. Olvasni, hogy vannak kismamák, akiket kb 2 hetente behívnak, hát én egész terhesség alatt kb 4x voltam nála, plusz az első és a 38 hetes kórházi, amikért nem kellett fizetnem. Nem minden orvos lehúzós, ahol én szültem, ott egyébként minden kismamát megnéznek ilyenkor.
Nem tudom ez hol volt, de sok helyen annyi a kismama (pl BP sote), hogy nem férne bele, hogy mindenkinek legyenek plusz uh-k.
A lényeg, hogy nem kötelező
Utolsó: az ilyen esetek zöme köldökzsinór szövődmény, amit nem tudsz kivédeni azzal, hogy UH-t csinálsz. Attól, hogy az egyik nap minden ok, a másik napon rátekeredhet a nyakára a zsinór és megfojthatja. Ennyi erővel kössünk minden terhest 36 héttől folyamatos CTG gépre, nem? Ja nem, hiszen 35 hetesen is elhalhat ugye...
A magasabb kockázatú terheseket, akiknél előfordulhat lepényelégtelenség, azokat nyilván sűrűbben nézik..
Itt problémamentes, alacsony rizikójú terhességről volt szó a kommentek között.
Mimdnet nem lehet kivédeni. Arra meg nincs kapacitás, hogy minden terhest naponta nezegessünk meg 4 hétre ctg-re kössük..
A fiammal 36 hetesen voltam utoljára uh-on, utána csak nst és amnioszkópia volt, 41 hetesen szülezett.
A lányommal még 38 hetesen még uh és utána nst és amnio, ő 40+2 született.
Az UH kapásból +- 500 grammot téved. Nem lehet előre megmondani, hogy meg tudod-e szülni. Majd a szülésnél kiderül.
Láttam már olyat, hogy 4600-ra saccolták uh-val a gyereket, elektív császár lett emiatt. Erre megszületett a 3300 grammos gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!