Milyen tüneteid voltak terhességi cukorral?
Nálunk van cukros a családban (nagymama). Testvérem vékony, ő előbb volt terhes, szintén semmi tünete nem volt, csak a terhelésnél jött ki (alsó határértéken volt a 2 órás cukra). Onnantól szigorú diéta kellett neki, és most szülés után még 21 hónappal is megmaradt a cukra. Én túlsúlyos vagyok, mikor terhes lettem, a testvérem példájából kiindulva a kezdetektől mértem otthon a vércukrom, de szerencsére mindig normális volt, a terhelésem is jó lett.
Ebből is látszik, hogy ez genetika kérdése. Viszont nekem meg a vérnyomásom lett magas a végére. 🤷♀️
Nekem annyi volt a terhelés elött, ha megettem egy szelet cukrászsütit colával, szédültem egy picit, felszaladt rendesen a cukrom, de akkor nem foglalkoztam még vele, a terhelés után persze nem sütiztem már, szigoru diétát tartottam.
De mondjuk amikor leesett a cukrom abból semmit nem éreztem, de ha fel ment gyorasan, azt igen.
6-7# vagyok
Az a jó, ha a szokásos, mindennapi étkezésed mellett méred. Ha tudod tartani a diétát, akkor mérheted azzal. Igazából az a lényeg, annak van értelme, ha az általános étkezésed melletti cukrodat követed nyomon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!