Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aggódom a babám miatt,az...

Aggódom a babám miatt,az orvosok nem vizsgálnak meg rendesen. Genetikai szűrésem 2 percesek voltak,szerintetek?

Figyelt kérdés

12 illetve 18 hetes genetikai ultrahangon voltam eddig SZTK-ba. Sajnos nem túlzok ha azt mondom 2 percet voltam bent. Babámbol mondhatni semmit se mutattak meg ,hogy most mi lathato mit vizsgal csak lattam ahogy gyorsan méregeti

Papiron gyonyoruen le van minden vezetve de attol tartok az csak sablon szöveg...

DPD,AC,FL mérte illetve nezte ezeket láttam de SEMMI MÁST. Szivhang hallgatas sem tortent. Baba nemét se tudom "ilyennel nem erunk ra foglalkozni"..kepet se kaptam

Afp szűrésen részt vettem ott minden stimmel szerencsére.

2 het mulva van idopontom magan genetikus orvoshoz de rettegek hogy o meg talal valamit,akkor a babam mar 20 hetes lesz !!! :(

Járt már valaki hasonlóan hogy SZTK-s rendeles soran ilyen villám genetikai szűrése volt?

2021. jan. 19. 11:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
40%

20as nem..magán genetikán lehet kérdezni, mindent megnéz pluszba...ennyi.

Aki tb alapon jár, az az alap szolgáltatást kapja(pár perc) aki magánba az meg a bővített verziót.

Nevetséges is lenne ha valaki ugyan azt a szolgáltatást kapná "ingyen" mint az aki pluszban fizet.

2021. jan. 19. 19:07
 22/28 anonim ***** válasza:
81%

21 mert hogy miért is nem a normális szolgáltatás az alap?! Vagy akkor mostantól az lesz, hogy ha a vakbeledet mutik, akkor tb alapon tokatol bokáig vágnak, de maganban kerheted a laparoszkópot is?! Csak mert kb ekkora a különbség a tb és magán genetikai uh között, ami nonszensz. Ne vicceljünk már.

Az, hogy az alapellátás szar, nagyon szomorú. De ezt nem támogatni kene, hanem megvaltoztatni.

Az a probléma hogy az egész rendszer arra épül, hogy aki normális terhesgondozast és szulest akar az fizet külön dokinak. Erre ezt úgy próbálják megoldani, hogy megtiltják az orvosfogadást szuleshez. Ok kérjük szépen az ellátás színvonalának növelését is! Szules alatt is! Mert ami ügyeletben megy az 80%-ban szégyen. 20% meg szerencse kérdése.

2021. jan. 19. 19:14
 23/28 anonim ***** válasza:
48%
Total felesleges vitatkozni az egeszsegugy allapotan meg a tb-n. A kerdesre az a valasz, h ababa nem volt rendesen megvizsgalva, mert egy rendes genetikai uh minimum fel ora de inkabb tobb.
2021. jan. 19. 21:53
 24/28 anonim ***** válasza:
60%
Utolsó: ez nem igaz. Rengeteg időt töltöttem az ultrahangban, országosan elismert UH-s orvos mellett is. Ha jól feküdt a magzat, 5-10 perc alatt végignézte. RENDESEN. Nyilván olyan helyen, ahol 40 ezret fizetsz egy vizsgálatért, nem küldenek ki 10 perc után, mert valamiért csak el kell kérni azt a pénzt.
2021. jan. 19. 22:13
 25/28 anonim ***** válasza:
49%
Genetikain olyan betegségeket szűrnek, amik a magzat vagy a megszületett baba súlyos állapotához vezetnek, és emiatt a szülők nem akarják vállalni a babát, vagy esetleg születés után a szokásostól eltérő ápolásra lesz szüksége. Az, hogy 10 helyett 8 ujja van, ebből a szempontból tényleg irreleváns, emiatt senki nem szakítja meg a terhességet. Legalábbis nagyon remélem.
2021. jan. 20. 08:58
 26/28 A kérdező kommentje:
Esztétikai dolgok miatt semmikepp nem szakitanam meg a terhesseget,sott ne adja az isten de ha olyan a betegseg amit mondjuk szuletese utan mutettel korrigalhato akkoris vallalnam a kisbabat
2021. jan. 20. 09:44
 27/28 anonim ***** válasza:
25 nyilván nem. De mondjuk nem árt tudni az ilyen dolgokról, akkor az embernek van ideje hozzászokni, lehetőségek után nézni stb. Nem szules után kap sokkot és depressziót. De persze ez tb-re nem fér bele, meg kit érdekel. Tetszik vagy nem, ez szégyen és nem így kene lennie...
2021. jan. 20. 11:00
 28/28 A kérdező kommentje:

Vegul szuletett egy egeszseges kisfiam

Mar 1 eves 🤗

2022. aug. 22. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!