Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A babakozmetikumok (amiket...

A babakozmetikumok (amiket orvos ír fel) első körben mennyibe kerülnek? Egyáltalán mik kellenek?

Figyelt kérdés
2010. aug. 14. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Először kell mindenképp babaolaj a köldök ápoláshoz nálunk olyan 600ft körül volt.

Kell még babapopsikrém is olyan 500ft (kb fél évig jó a szavatosság)

A vitaminos kenőcs

Lázkúp - 5kgnál kisebb babának fél is elég ha 38.5 nél ngyobb a láza

Konakion (mi havi 1et szedünk)

A házi orvos csak akkor tud felírni ha megvan a kicsi TBkártyája, az kb egy hét mire megküldik. Ezek mint patikáriában kaphatóak, de azért írtam fel mert anno én se tudtam s legalább fele olyan drága ha nincs hozzá vénylap. Mind olyan 800Ft alatt van darabonként.

Konakiont és lázkúpot azthiszem csak orvos írhat fel.

2010. aug. 14. 18:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ami nekünk kellett:

garmastan kenőcs az én cicimre

konakion - k-vitamin a babának

vigantol - d-vitamin a babának

alkohol, gézlap és hintőpor a köldökére

vatta vagy fültisztító pálca szintén köldökhöz

popsikrém

testápoló

fürdető

mi olajat nem használtunk sosem és kúpot sem. viszont kellett calcimusc injekciót itatnom vele, mert nagyon kipattogott valamitől a bőre. mi ezt is vettünk.

az én párom közel 4000 ft-ot fizetett!

2010. aug. 14. 20:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

20:15 vagyok

felírhatja a gyerek taj-száma nélkül is, ilyenkor a te taj-számod kerül a receptre úgy, hogy az első számot 8-ra cserélik, tehát ha a taj-számod: 123 456 789, akkor a recepten majd 823 456 789 lesz! és a baba neve.

2010. aug. 14. 20:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Amikor maegszültél a párod bemegy a gyerekorvoshoz,akit választotok és ott kiírja a recepteket a te taj számodra. mégpedig a következőket.

Fürdető, popsikrém, púder, olaj, hidrogén-peroxid,

GYógyszerek: k-vitamin, d- vitamin, Lázcsillapítókúp

Van amit nektek kell megvenni és nem az orvos írja ki.

PL: fülpiszka, rózsaméz(ezt is ki lehet íratni, úgy tudom)

Ha valamit ezek közül mégsem írna ki akkor kérdezzetek rá nehogy valami véletlen kimaradjon és utánna kelljen szaladgálni.

Sajna pénzösszegre már nem emlékszem mert 2,5 éve volt, De szerintem is 4-5 e ft körül van.

2010. okt. 22. 15:37
 5/5 anonim ***** válasza:

szia

nekünk ezeket kellett megvenni, mert a kórházba ezeket kell bevinni(napokon belül indulunk-remélem)

steril gézlap ~70FT

fürdető kenőcs 280Ft

paraffin olaj a hajlatokra 500(üveggel, kupakkal, stb)

köldökhintőpor 400Ft (dobozzal mindennel, mert ezt is "keverik")

popsikenőcs 300(dobozzal, stb)

bepanthen 800Ft

alkohol 70% 300(üveggel)

vitamint nekem nem adtak, mert azt majd a doki írja neki fel miután megszületik.

hirtelen ennyi..nem volt drága..

2010. okt. 23. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!