Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy viseltétek, ha a járvány...

Hogy viseltétek, ha a járvány alatt kellett hetekre befeküdni a kórházba, úgy, hogy otthon már volt gyerek?

Figyelt kérdés

34 hetes vagyok, sajnos vannak gondok a terhességemmel és a dokim szerint nagyon valószínű, hogy napokon belül be kell feküdnöm a kórházba, és már csak szülés után jöhetünk ki onnan. Még egy holnapi vizsgálaton múlik, de a dokim szerint készüljek erre.

Engem nagyon megvisel ennek a gondolata, egész este sírok, mert van egy 2 éves kisfiam, aki nagyon anyás, ragaszkodó, és most ki tudja hány hétig (4, 5, 6 hétig is akár) egyáltalán nem láthatom őt. A COVID miatt egyáltalán nincs lehetőség arra, hogy hozzátartozóval lehessen érintkezni, így tényleg arra kell számítanom, hogy a következő hónapban, vagy akár 6 hétben egy pillanatra sem láthatom a 2 éves kisfiamat. Engem ez borzasztóan elszomorít és kétségbe ejt, hogy vajon hogyan befolyásolja majd ez a kapcsolatunkat, hogyan fog fogadni a kisfiam ennyi idő után, főleg hogy ugye amikor végre láthatom, már meglesz a tesó is, így nem irányulhat rá minden figyelmem.

Mielőtt írnátok, tudom, hogy a pocakban lévő pici is ugyanúgy az én babám, és most az ő egészsége a fontos, ezt teljes mértékben elfogadom, éppen ezért nem is fogok ellenkezni, ha azt mondják, valóban be kell feküdnöm. Megteszek mindent, amit az orvosok mondanak, hogy elkerüljem a koraszülést és egészségesen érkezzen a kisbabám. Azt is tudom, hogy komolyan kell venni a vírust és nem véletlen a látogatási tilalom, a mi érdekünkben van. Szóval a helyzetet elfogadom, nem harcolni akarok a szabályok, a rendszer ellen, és tudom, hogy vannak mások ennél is rosszabb helyzetben.

De attól még egy borzasztó nehéz ez, elképzelni sem tudom, hogy több mint egy hónapig ne lássam, ne pusziljam meg a kisfiamat... :( Tudom, van webkamera, videochat, és nyilván használni is fogjuk, de szerintem egy alig 2 éves gyereknél ez azért nem annyira működőképes kapcsolattartási mód.

Volt valaki hasonló helyzetben a járvány ideje alatt, tehát úgy, hogy még látogatási időben sem találkozhatott egy pillanatra sem a gyermekével? Hogyan viseltétek? Mennyire volt nehéz? Mivel próbáltatok könnyíteni a lelketeken? Hogyan fogadott titeket utána a "nagy", minden a régi volt, vagy lett törés a kapcsolatban? Persze a kistesó miatt amúgy is borulna sok minden...

Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat.

2020. dec. 29. 22:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Kerestem. Mint mondtam, nincs. Újabb cikkekben is a praeeclampsiára használják az early és late-onset kifejezéseket. Nem mondtam egy szóval sem, hogy az orvosod hazudik, annyit mondtam, hogy ez önkényes felosztás és a szakirodalom nem használja. Ennyi. Igazából nem is értem, hogy honnan keveredtünk idáig, mikor én csak annyit merészeltem kérdezni, hogy miért szeretnék befektetni a kérdezőt és leírtam a véleményem arról, hogy sok esetben felesleges. Egy szóval sem írtam azt, hogy mindig felesleges, vagy azt, hogy a kérdező orvosa hülye, sőt, azt sem, hogy a kérdezőt egészen biztos nem kellene befektetni. Ezeket mindet te láttad bele, és mikor nem tudtál a mondandómra reagálni, kiragadtál valamit, aminek egyrészt semmi köze nincs a témához, másrészt lényegtelen, mivel alapvetően a HELLP sy. (legyen az korai vagy késői) a terhesség terminálását vonja maga után. Tehát nem egészen értem, hogy min vitatkozunk. Ha a kérdezőnek HELLP sy-ja van, akkor nem befektetni kell, hanem megoperálni.
2020. dec. 30. 17:53
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Minden irományodra válaszoltam.Hogy hogy jutottunk idáig azt olvasd vissza ha akarod.

Már most teljesen másképp fogalmazol a befektetessel kapcsolatban, mint az első válaszodnál.De most gondolj bele, józan paraszti ésszel, van egy kérdező aki amúgy is aggódik a kórházi bentlét miatt, te meg jössz itt azzal, hogy minek kell befeküdnie, sok esetben indokolatlan.Ha esetleg olyan típusú lenne a kérdező, mondaná a saját orvosanak, hogy hát de neki minek kell befeküdni, amikor neki egy szülész nőgyógyász az interneten azt írta, hogy nem is biztos hogy szükséges.Ha te lennél az orvosa helyébe, te hogy reagálnál?Gondolom nem veregtéd meg a vállát. hogy milyen kis ügyes meg okos.Az orvosok (gondolom te is) ugranak arra, hogy ezt meg azt olvastam a neten.Ezért írtam, hogy az orvos döntsön arról be kell-e feküdnii vagy sem, nem egy ismeretlen a gyakoriról.

2020. dec. 30. 18:10
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Visszaolvastam. Én ezt írtam:

"Ha pedig valóban akut dolog van, mint mondjuk egy HELLP sy., az azonnali kezelést igényel, nem befektetést meg nézegetést. "

Mire te ezt reagáltad: "Meg ha orvos lennél akkor tudnád, hogy pl a hellp sy-nak 2 fajtája van, de gondolom ezt neked nem kell ecsetelnem 😁😁😁 "

A reakciód totál irreleváns az egész megjegyzésem szempontjából, hiszen (ha már ennyire szét akarod választani korai és késői típusra) mind a kettő terápiája a terhesség befejezése, ez még az általad linkelt oldalon is le van írva. Idézem: "Ez a forma koraszüléssel jár, azaz a súlyos tünetek miatt a terhességet gyakran már a 30. hét előtt be kell fejezni. A másik típus később, a 32-34. hetek között váratlanul lép fel, súlyos szubjektív tünetekkel. A kórkép kezelése magának a terhességnek a befejezése"

Nem tudom feltűnt-e, de az első kommentemben egy szóval nem írtam le, hogy orvos vagyok. Ezt te provokáltad ki azzal, hogy feleslegesen belém kötöttél, olyan dolgokat láttál bele az irományomba, amik ott sem voltak.

Tehát a kérdező maximum úgy ment volna oda az orvosához, hogy "a gyakorikérdéseken azt mondta egy tök ismeretlen ember, hogy az esetek nagy részében feleslegesen fektetik be a kismamákat".

Ez már önmagában sem túl valószínű, de ha orvosként ebbe a helyzetbe kerülnék, akkor hidd el, megoldanám a helyzetet. Ahogy nap, mint nap meg is kell oldani, ugyanis a betegek jelentős része úgy jön be a rendelőbe, hogy "azt olvastam az interneten".

És nem, nem ugrok rá, mert ez teljesen természetes a mai világban, hiszen az ember mindenről a neten tájékozódik először. Ilyenkor szépen türelmesen elmagyarázom a betegnek, hogy az ő esete éppen miben különbözik a neten olvasottól, vagy hogy miért hülyeség az, amit olvasott.

Még egyszer mondom, ha a kérdező válaszolt volna a kérdésre bármit, akkor sem az lett volna a reakcióm, hogy "DE NE FEKÜDJÉL BE, AZ ORVOSOD HÜLYE!!!" Nyilván én sem vagyok bolond, pontosan tudom, hogy neten keresztül, vizsgálat és a pontos leletek ismerete nélkül a fene se tudja, hogy mennyire jogos. De mondjuk ha felmerül bennem, hogy nem olyan súlyos a probléma, akkor arra bíztatom, hogy kérdezze meg az orvosát, hogy esetleg gyakoribb, akár napi kontrollal (persze csak akkor, ha elérhető közelségben lakik) lehet-e szó ambuláns kezelésről. És ha erre azt mondja az orvosa, hogy nem, akkor nem. Nem fogok senkit felülbírálni az interneten keresztül.

2020. dec. 30. 18:23
 24/25 anonim ***** válasza:
93%

"Meg ha orvos lennél akkor tudnád, hogy pl a hellp sy-nak 2 fajtája van, de gondolom ezt neked nem kell ecsetelnem 😁😁😁 " te ugrottál erre,hogy bizonyítsd az igazadat, meg hogy orvos vagy stb. stb.

Tudnék még egyet, s mást írni de felesleges,úgy látom az a lényeg hogy neked legyen igazad (bár már a hellp-hez is másképp állsz hozzá, pedig elutasítottad hogy 2 típusa lenne)

Hidd el rajtad kívül más is okos, tanult, értelmes azért mert orvos vagy nem te vagy a mindenség közepe.

Feleségednek jó egészséget és könnyű szülést kívánok!

2020. dec. 30. 19:08
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Mi a helyzet veletek??

2021. jan. 21. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!