Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van rá esély, hogy 5+5 hetes...

Van rá esély, hogy 5+5 hetes terhesen legyen szívhang?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy a fogantatás után 21-23 napra kezd el pulzálni a szíve, amit lehet már hallani ultrahangon
2020. dec. 13. 17:59
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Nem sok. Legyél türelmes még egy-két hétig.
2020. dec. 13. 18:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nemtudom ezt hol olvastad,de téves amit írsz. A 21-23 nap kb. 3 hetet jelent. A legrészletesebb és pontosabb leírásnak ezt találam:

Annak ellenére, hogy 4 hetes terhességnél még nem észlelhető a szívhang, az embrióban már kialakultak azok az erek, amelyek a keringéshez szükségesek. Az 5. héten a szívcső spontán verni kezd, bár még ekkor sem hallható, csak majd a 6.héten, amikor az embrió szíve már percenként 110-szer dobog. A következő két hétben ez percenkénti 150-170-re növekszik. Ez kb. kétszer olyan gyors, mint egy felnőtt szívdobogása.

Nagy eséllyel a terhesség 9.-10. hetében első ízben is hallhatjuk a magzat szívdobbanását. A szülész-nőgyógyász (vagy a bába vagy a szülésznő) Doppler készülékkel vizsgálja meg a magzat szívverését. A keringés fejlődése a 12. hétben óriásit változik, a 17. hétre pedig megszűnik a spontán szívverés, helyét átveszi a magzati agy szabályozása, ezzel is előkészítve a magzatot a kinti életre.

A 25. hét végére kapillárisok (a legkisebb erek) képződnek és megtelnek vérrel. A kapillárisok az oxigénnel dús vért a szív artériáin keresztül a test szöveteihez továbbítják, majd az oxigénmentesített vért visszajuttatják a tüdőhöz.

A magzat keringési rendszere tovább fejlődik, így a 40. hétre készen áll a méhen kívüli életre.

Ha többet olvasnál:

forrás: [link]

ez magában nem túl megbízható írás, így itt van az eredeti nyelvű leírás, amire a cikk is hivatkozik:

Egyébként ez egy angol nyelvű oldal, de érdekes dolgok vannak rajta, ha van időd és érted a nyelvet érdemes olvasgatni.

[link]

2020. dec. 13. 18:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Én a helyedben várnék még legalább egy hetet.. Én 5+5 hetesen voltam először de csak petezsák volt 😕 utána a 8+5 hétre hívtak vissza.. Az a 3 hét maga volt az örökkévalóság.. Meg is fogadtam ha mégegyszer terhes leszek a 7. hétnél előbb nem megyek mert utána legközelebb csak nagyon sokára hívnak vissza..
2020. dec. 13. 18:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak az ünnepek előtt mindenképpen elszernék menni..
2020. dec. 13. 19:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem 6+1-nél még nem volt. Már-már látszott valami, hogy lüktet, de azt mondta az orvos, erre még nem mondaná rá, hogy szívhang. Szerintem egy hetet még mindenképp várj, de ha tudsz annyit, akkor inkább kettőt. Nekem is azt mondta az orvos, hogy egy vagy két hét múlva menjek újra.
2020. dec. 13. 20:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
5+6-nál mi már hallottuk és láttuk is a kis szívpulzálást. 😊
2020. dec. 13. 20:09
 7/10 anonim ***** válasza:
55%
Úgy gondolom ez gépfüggő.
2020. dec. 13. 20:10
 8/10 anonim ***** válasza:
6+1 - nél még nekem se volt hallható. Csak látta a pulzalast a doki. Arra jó a vizsgálat, hogy megnezte jó helyen van e.
2020. dec. 13. 21:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Van rá esély, de azért ne éld bele magad, és ne keseredj el, ha még nem lesz. Az nem jelenti, hogy baj van, csak néhány nap eltérés is számít a fogantatásnál.

Nálunk 5+3-nál a doki látott szívpulzálást, de nem hallgattuk meg. Papírra ráírta, hogy szívműködés látszik és engem már ez is megnyugtatott. A következő ultrahangon 7+3 hetesen már én is láttam.

17+1 hkm

2020. dec. 14. 00:57
 10/10 anonim ***** válasza:
#2: ez mondjuk a feltett kérdéstől független, de nem hiszem, hogy jó lehet az az infó, hogy a magzati agy átveszi a szívműködés szabályozását. A szívritmus a már megszületett emberben is öngeneráló, azaz nem az agyból kap idegimpulzust, ami összehúzódásra készteti. Maximum arról lehet szó, hogy az agyban vagy az agy szabályozása alatt termelődő hormonok befolyásolják a szívfrekvenciát. Pl. izgalom hatására gyorsabban kezd verni. De ez a hatás is közvetlenül a szívben jön létre.
2020. dec. 15. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!