Hogy ha peteérés alatt esek teherbe meg szűnik a menstruáció "tünetek"?
Rólam annyit kell tudni hogy van egy naptáram ami jelzi a peteérés menstruáció és a többit. Még az hogy nekem a peteérés első napjától pl el kezd fájni a mellem pattanás stb.. És a kérdés az hogy ha pl peteérés 3.napján lettem terhes akkor onnantól autómatikussan meg szünnek ezek a tünetek?
Elnézést a bugyuta kérdésért tapasztalat vagyok e téren. Kérem a rossz indulatu flegma emberek hadják figyelmen kívül és lapozzonak tovább.. Kedves válaszokat előre köszönöm ☺️
Nem, ahhoz, hogy terhes tüneteid legyek túl kell lenni a beágyazódáson, utána kezd el a szervezet szépen termelni HCG-t..
A HCG szint kb. az elmaradt mensi után nem sokkal éri el azt a szintet, hogy tüneteket produkálhasson :) ez szimplán a véletlen műve, hogy most elmúlt a mellfájdalmad, a pattanások stb., nem olyan gyors dolog ez mint a villámcsapás..
Az első tünet az valójában mindig az elmaradt mensi :)
Először is nincs olyan, hogy peteérés harmadik napja, a peteérés egy nap (pontosabban persze, egy folyamat, de amikor megérik a pete, az csak egy nap), másodszor ne hagyatkozz az ilyen naptárakra, az csak átlagot számol, még pontos ciklus esetén sem kell, hogy jól mutassa.
A kerdésedre pedig: nem, nem kell hogy megszűnjenek. A PmS tüneteket a progeszteron okozza, ami a peteérés után termelődik függetlenül attól, hogy teherbeestél-e vagy sem.
A terhesség a fogantatás után egy héttel alakul ki, mert annyi idő kell ahhoz, hogy a megtermékenyített petesejt lejusson a méhbe és beágyazódjon a méhfalba.
A peteérés napján legfeljebb fogantatás történhet, feltéve, hogy a peteérés előtt közösültél, mert az ondósejteknek a szex után még fel kell jutniuk a petevezetékbe. Ahol viszont napokig elállnak, ezért pl. a peteérés előtt öt nappal történt szexből is lehet terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!