Csinálták valakinek vastagbéltükrözést(kolonoszkópia) terhesen?
Csak tapasztalatokra lennék kíváncsi. A gasztoenterológus szerint a tüneteim indokolnák a teljes kolonoszkópiát, de természetesen én döntök.
Nőgyógyász szigmoidoszkópiát javasolta.
De mivan ha azzal nem derül ki mi a gond, és végül mégiscsak kolonoszkópia lesz a vége, és mégegyszer csinálhatom végig a procedúrát.
Szeretném ha kiderülne mi a gond, de közbe félek a vizsgálat kockázataitól is.
25 hetes vagyok, azért van már pocakom.
Sebésznél voltam először ő is egyből küldött tovább. Az a baj vérzéses probléma már vagy 4 hete tart. Elvileg nem aranyér. Pénteken megyek magánba egy másik sebészhez, több szem többet lát alapon. A nőgyógyászom csak tapintással vizsgált meg aranyeret nem észlelt ő sem, ő szigma bélig javasolta a tükrözést. Viszont a gasztoenterológus ( vele telefonon konzultáltam) a tüneteim alapján javasolná. Ami fura tényleg, hogy fájdalmam nincs, csak vér ürül többször naponta.
Azért vagyok kétségbe esve, mert sehol semmi ilyen jellegű tapasztalatot nem olvastam.
Nyálkás véres hasmenés szerű, de mennyiségileg nem annyi mint egy normál hasmenés, azért kevesebb. Emellett van székletem is, bár kicsit rendszertelenül, ami keményebb de a színe normális.Ilyenkor ez a nyálkás vér borítja. Viszont hasi görcsök nincs, esetleg inkább közbe puffadás. Ami még tünet, hogy olyan érzet van a vérzés után mintha még valami lenne ott, de már nem jön semmi.
Ezeket a gasztrósnak is elmondtam emiatt gondolja indokoltnak a teljes vastagbéltükrözést.
Ha nem lennék terhes már időpontot is foglaltam volna, de így azért hezitálok, szeretném megtudni mi a gond, viszont a babámat is féltem a vizsgálat miatt.
Ja még annyi, hogy terhesség előtt sose volt ilyen.
Hát én bélgyulladásos vagyok. Nekem az első terhesség hozta ki.
Amit eltudok mondani, ha nekem gyulladásban van a belem az pokoli fájdalommal jár. Véres hasmenésem vagy nyákos pedig akkor szokott lenni ha nagyon magas a gyulladás.
Nekem volt kolonoszkópiám biopsziával, de nem terhesen.
Az első terhességemnél ahogy teszteltem rácpár napra kaptam az első bélgyulladást. Nekem mai napig nincs diagnózis. A gyulladás jön megy. Most egy bő 1 évig tünetmebtes voltam. Most 35 hetes vagyok. 17 hetesen 26 hetesen volt gyulladásom.
Tavaly szeptemberben volt biopsziám. 1 évig kellett normix kúrát tartanom minden hónapban és xalazint szedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!