Clexan beadás helyén órák óta vérzik. Jártatok így?
Meg vagyok rèmülve. Hetek óta adom és soha semmi ilyesmi nem történt.
A tűszúrás helyén folyamatosan vérzik.
Hiába nyomom nem áll el. Nyilván nem ömlik,de kivèrzik.
Már olyan ideges vagyok!
Arra gondoltam,hogy várok még 1-2 órát és,ha továbbra is ez marad, akkor bemegyek a kórházba,mert ez biztosan nem normális.
A Clexane nem szó szerint vérhígító, hanem a vérlemezkék összecsapódását, trombus képződését akadályozza meg, vérzékennyé nem tesz, tehát fura.
Hova adtad be?
Ha nem nyomod, mi történik?
Mennyire vérzik?
Nehéz elképzelnem, hisz olyan vékony az a tű.
Egyébként telefonálni is lehet ám az ügyeletnek, nem érdemes egyből berongyolni. Hamarább is foglalkoznak veled, ha nem csak beállítasz tanácskérés nélkül
Kibugyog a vér. Egy pár zsepit szètáztattam már.
Engem is meglep,hogy a picike tűszúrás helyén mennyire tud szivárogni,de igazából tegnap este fél 10 óta van ez. Bár igaz,csak éjjel vettem észre, amikor megèbredtem,hogy tiszta vér a hálóingem.
Kértem segítséget. Azt mondták tegyek rá egy nehezèket egy órán át. Lassan letelik az egy óra,de nincs változás.
Köldöktől balra kb 10 cm-re, szinte már a csípőmhöz adtam be.
Szednem kell Aspirin Protectet is. Valószínűleg ez a kettő tesz be.
Nagyon meg vagyok ijedve.
Az immunológusomat szeretnèm hívni, ő írta ki a kezelést,de 8 előtt nem merek telefonálni sőt inkább fél 9.
7 hete szúrom és eddig szerencsére nekem sem volt ilyen. Egyszerűen nem értem mit csinálhattam rosszul?!
Nekem a kórházban császár után volt így, még aznap este is vérzett, eláztattam a hálóingemet. Másnap reggel a viziten kérdezte a főorvos, mi az a sebtapasz, elmondtam a történteket, azt mondta, biztos vénát találhatott el a nővérke a felkaromban.
Ugyanoda szúrtad, ahova eddig?
a vérlemezkék összecsapódását, trombus képződését akadályozza meg
És az megvan, hogy a sebgyógyulás (igen, a szúrás helye seb) úgy kezdődik, hogy thrombociták vándorolnak oda, és összeállva elzárják a sérülés helyét?
lepontozóknak ajánlom az élettankönyvem sorait...
A sérülést követően első lépésként helyi érszűkület (vasoconstrictio) jön létre, amely a sérült érfalsimaizmok közvetlen reakciójára, a helyben felszabadult érszűkítő anyagok (tromboxán A2, szerotonin, adrenalin) megjelenésére és érszűkítő reflexekre vezethető vissza. A sérülést követő érszűkület azonban átmeneti, és csak a valóban hatásos és tartós vérzéscsillapító mechanizmusok megindulására ad időt (27-1. ábra).
A vérzéscsillapodás második szakasza a vérlemezkék (thrombocyták) kitapadása (adhézió), aktiválódása és összecsapzódása (aggregálódás). Az aggregált thrombocytákból alakul ki az érsérülés helyéhez tapadó thrombocytadugó, más néven fehér thrombus.
A Clexane pont ezt a második szakaszt akadályozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!