Elsősorban akik home officeban dolgoztok, nálatok hogy zajlott a baba bejelentés, Covid idején, a munkatársának, csapatnak?
Figyelt kérdés
2020. nov. 24. 10:08
1/6 anonim válasza:
Szia. Sehogy nem történt még bejelentés. 5 hetesen elkezdett fájdogálni a hasam, a háziorvos javaslatára rögtön táppénzre mentem. 3 hétig voltam otthon, addig gyengeségszerű tünetekkel, torokfájással voltam otthon. A munkáltatómnak azt követően mondtam meg, hogy babát várok, amikor megvolt az első ultrahang vizsgálat. Ezt követően jöhettem home office-ba. Kollégáim nem tudják még, miért vagyok home office-ban. Én azt tervezem, hogy betöltöm a 12. hetet, értesítem őket. Addig nem szeretném. Kellemetlen nekem is, de míg az első trimeszter nem ér véget, nem terjesztem a hírt magamról.
2/6 anonim válasza:
Én majd elmondom 12. hét után főnökömnek. Ahogy ő dönt, úgy mondom el a többieknek is. Mi most itthonról dolgozunk teljesen, legalább nem kell titkolózni és hazudni valamit, mert úgyse látják. Pedig minden reggel órákig rosszul vagyok és hányok, úgyhogy elég feltűnő lennék...
4/6 anonim válasza:
Nálunk hetente voltak telefonos csoportmeetingek, és amúgy is azokon beszéltük meg a "privátabb" témákat, meg az összes nagy bejelentéseket, így adta magát a dolog. Először a főnöknek mondtam el, őt felhívtam külön, aztán a többieknek egy ilyen meetingen. Én is megvártam a 12. heti UH-t, de ez ebből a szempontból lényegtelen.
5/6 anonim válasza:
En marcius ota HO ban dolgozom. Mi a 12. Heti genetikai uh-ig a csaladnak se mondtuk el. Utana pont en mentem egy het szabira, aztan meg a fonok. Utana kuldtem neki egy skype meeting requestet, elmondtam a hirt, de megkertem meg ne terjessze csak akinek muszaj (HR, felsovezetes). A meeting utan irtam egy emailt a HR nek, cc-ben a fonok, hogy irasban is meglegyen. A csapat tobbi tagja meg nem tudja.
6/6 anonim válasza:
Én előre szóltam a közvetlen felettesemnek, hogy szándékunkban áll kistestót vállalni, úgy számítson rám/tervezzen velem a jövőben. Ez még a covid előtt volt.
A home office ideje alatt (első hullám) sikerült teherbe esnem, a pozitív tesztnél szóltam neki, hogy ne kiabáljuk el, de úgy tűnik sikerült. ;)
A kollégáknak a 13. hét körül mondtam el: ahogy-akivel beszéltem, megemlítettem, hogy "ha minden jól megy, otthon leszek majd egy ideig..." :)
Nem vagyok rossz viszonyban a közvetlen főnökömmel, különösen jóban sem - úgy éreztem fairnek a munka megoldása miatt, ha nyílt lapokkal játszom. Ő is nő, két gyerekkel. "Gyerekvállalós korban" vagyok. Igazából számított rá, csak idő kérdése volt. ;)
Szerencsés vagyok talán, hogy így ment. (?) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!