Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sok helyen olvasom h csak bal...

Sok helyen olvasom h csak bal oldalon javasolt aludni terhesen, ez komoly?

Figyelt kérdés
Nekem jobb oldal kényelmesebb sőt éjjel van h felébredtek és háton vagyok. Tényleg elnyomom így a kisbaba ereit?

2020. nov. 20. 12:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Értelmetlen.

Én minden oldalamon feküdtem, csak hason nem.

Kitámasztottam a hasam alatt egy puha kispárnával,

hogy kényelmesebb legyen.

2020. nov. 20. 12:05
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Úgy alszol,ahogyan neked kényelmes. A babának semmilyen póztól nem ártassz
2020. nov. 20. 12:07
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Azért szokták azt mondani, hogy a bal oldalon érdemes aludni terhesen, mert a jobb oldalon van a gyomorszáj és terhesen gyakran van a nyomás miatt sav visszaáramlás a nyelőcsőbe (reflux). Pl nekem is van, ezért ha a bal oldalon alszom, kevésbé van nyomás alatt a gyomorszájam és így jobb a helyzet. Ha nincs ilyen probléma, akkor mindegy szerintem.
2020. nov. 20. 12:19
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Én úgy tudom, az epevezeték miatt szokták javasolni. Az erek (mármint a tieid, amik a gerinced mellett futnak) elnyomása miatt a háton fekvést nem javasolják. A reflux miatt meg.. akinek van, az úgyis csak félig ülve bír aludni.
2020. nov. 20. 12:36
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem a baba ereit nyomod. A baba nyomja a Te ereidet

De amúgy úgy alszol ahogy kényelmes. A vége felé meg majd örülsz ha valamilyen pózban egyáltalán tudsz majd feküdni 😅

2020. nov. 20. 13:42
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
Én meg pont azt olvastam, hogy ha vki sokáig a bal oldalon fekszik, akkor nyomni fogja a méh azt a vénát, ami a testből vissza szállítja a vért a szívbe. Szóval szerintem mindegy, ki hogyan alszik. Amúgy nekem is kényelmesebb jobb oldalon feküdni. De sokáig úgysem tudok, akkor kénytelen vagyok a másik oldalra fordulni.
2020. nov. 20. 13:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem, én egész terhességem alatt ezen paráztam, hogy a legtöbbet bal oldalt feküdjek. Amikor háton vagy jobb oldalt feküdtem, mindig féltem, hogy biztos rendben van-e minden.

Te ne tedd! 😄 Bárhogyan fekszel nem lesz semmi baj! 🙂

2020. nov. 20. 15:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól van, akkor tegye fel a kezét az, aki este lefekszik, és ugyanabban a pozícióban ébred reggel! Na erről ennyit :)))
2020. nov. 20. 15:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a vesémet nyomta a baba, vesetágulatom lett miatta. Azt mondták az orvosok, hogy a magzatok eleve inkább jobb oldalon helyezkednek el, így a bal oldalon alvás javasolt. Utánaolvastam, gyakori probléma terhesség esetén a vesetágulat, és szinte mindig jobb oldali. Szóval többek között emiatt is javasolják. De én sem ügyelek rá görcsösen, ha kényelmetlen bal oldalon, akkor megfordulok. 😄
2020. nov. 20. 17:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben,úgy fekszek ahogy éppen kényelmes.köszönöm válaszaitokat
2020. nov. 20. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!