Ki mennyi d vitamint szedett pluszban a várandósság alatt a kismama vitamin kiegészítéseként?
Figyelt kérdés
Most lattam egy videoban, hogy 4000NE-t kellene szedni. Megnéztem a kismama vitaminomat abban 10mikrogramm van kb 400NE. Ez baromira kevés és már 32. héten járok :( most elég szomorú lettem, mert az orvosom alapból csak 20. Hétig ajánlotta a kismama vitamint, de én szedem tovább. Szerintetek ez nagy gond h ilyen kevés d vitamint szedtem? :(2020. nov. 17. 16:54
3/10 anonim válasza:
Semennyit
(kismama vitamint sem szedtem)
4/10 anonim válasza:
Az meglepő, hogy elkerülte a figyelmed a tavasz óta hangoztatott D-vitamin pótlás fontossága. 3000 NE/napot ajánlottak korábban várandósság idejére, de most a korona miatt bejöttek a nemzetközi cikkek, ajánlások is a köztudatba, amik napi 4000-1000 közti mennyiségekről is papolnak - normál állapotú embernek. De sose késő elkezdeni, szoptatás alatt is fontos és a babádnak újszülött kortól is adható D-vitamin, ami a csontozathoz és az immunrendszernek számít. Szóval inkább ne parázz a múlton, csak kezdd el és szedj hozzá K-vitamint is.
5/10 anonim válasza:
Szia.
Az a lényeg hogy akkor vedd be a d-vitamint amikor a legtáplálóbban eszel. Mert zsírban oldódó vitamin.
Azaz ne reggeli alatt ha csak egy kekszet eszel pl.. Hanem mondjuk ebédnél amikor sült húst eszel.
Egyél sok halat ,lazacot,tonhalat,tojást,gombát
6/10 anonim válasza:
Semennyit. Tökéletes, 10 hetes kislányom van. Nyugi.
7/10 anonim válasza:
Szerintem nézess egy D vitamin szintet vérvétellel, abból kiderül, hogy konkrétan neked szükséged van e pótlásra, illetve mennyire.
8/10 anonim válasza:
Nekem baromi alacsony volt a d-vitamin szintem,ezert irt fel receptre doktorno 3000NE-t, kis pici barna bogyoka. Sajnos azota nem neztek d-vitamint,ugyhogy nem tudom mennyire hatott (bar jokat hallok arrol a bogyorol), de en ugy 12.hettol szedem,most vagyok 35 hetes lassan.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat 😊 kérek egy labort
2020. nov. 17. 20:02
10/10 anonim válasza:
Nekem a vérvétel D vitamin hiányt mutatott, így az orvos napi 4000NE D vitamint tanácsolt. A normál labor vérvizsgálatban nincs D vitamin ellenőrzés, erre figyelj,azt kérned kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!