12 hetes vagyok,holnap hozunk egy kiscicát ami pár napig max egy hétig nálunk lesz,amugy édesanyámnak adjuk ajándékba lehet gond, toxoplazmara gondolok?
Kb. 6ezer Ft a toxoplasma teszt. Egyébként hiába volt világ életedben macskád, nem biztos, hogy átestél már a fertőzésen.
Én nem almoznám, és amilyen gyorsan lehet, odaajándékoznám anyukádnak. Mondom ezt úgy, hogy nekem is gyerekkorom óta volt cicám, de most, hogy várandós vagyok, közelükbe sem megyek, mondjuk panelban nincs semmilyen állatunk szerencsére.
Erdekes es szomoru, ha igy van, h fizetni kell ertem
Nnekem benne volt a szurovizsgalatokban a kiskonyvben is benne van, feketen feheren,a protokoll resze.
Az első babám születésekor még aktív tenyésztő voltam, így kértem a Torch-ot. Nálam kiderült, hogy még gyerekkorban átestem rajta, védettek vagyunk a babáimmal együtt, hiszen gyerekkoromban én is együtt aludtam a kijárós cicáimmal, akik elintézték a védettségemet... 🙂
Akkoriban eléggé utánajártam a témának.
A kinti macskák többsége tinikorban esik át a toxon, utána ők maguk is védetté válnak. Potenciálisan a 8 hetes és egy éves kor közötti, kinti cicák jelentenek veszélyt, egy benti, tápon tartott cica nem. Kivéve, ha ő is szokott kapni nyers húst, de az amúgy sem ajánlott, legfeljebb a marha.
Felesleges stresszelni emiatt, persze kézmosás nem árt, de gyakorlatilag főzés közben nagyobb az esély, hogy fertőződsz a nyers hústól, mosatlan zöldségtől, semmint a cicától beteg legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!