12 hetes vagyok,holnap hozunk egy kiscicát ami pár napig max egy hétig nálunk lesz,amugy édesanyámnak adjuk ajándékba lehet gond, toxoplazmara gondolok?
Ha 17 évig volt cicás, akkor valószínűleg átestél rajta.
Amikor én voltam kismama, a legelső vérvételen nézték ezt is. Ma már nem?
Ha igen, a leleteiden rajta van.
Ha átestél, nem kell aggódnod.
Hát azért..... Én 31 vagyok. Mióta az eszemet tudom volt macskánk és még nem estem át rajta. Viszont ha eddig nem estél át, kicsi az esély, hogy pont most kapd el. Az almot ne te takarítsd meg ne nyalogasd a fenekét. Ha nagyon aggódsz, akkor csináltass vérvételt. Fizetős ugyan de nekem is többször megnézték.
Hamarabb elkapod amúgy mosatlan zöldség, gyümölcs miatt mint a macskától. Én pont ezért nem is értem miért vették ki azt a vizsgálatot ami erre is szürt.
*magzatod...
Egyebkent szures van ra, neked nem neztek a szerumbol az elejen, amikor a HIV rt, Hepstitist stb??
Azt tudni kell, hogy egy macska életben kb. 2 hétig képes fertőzni. Ezért lehetséges, hogy valakinek sokáig voltak macskái, mégsem kapta el. Ha betartod az ésszerű óvintézkedéseket, semmi bajod nem lesz. Ne turkálj az alomban feleslegesen. Ha gumikesztyűt húzol, az nagyon jó. Cicázás után moss kezet, mielőtt ételhez nyúlsz. Ne nyald meg a cicát. Ne is puszilgasd.
Minimális rá az esély, hogy éppen most fertőz, de így akkor is megelőzhető, hogy elkapd.
Azt is tudni kell, hogy a macskák úgy kapják el a toxoplazmózist, hogy ők maguk is megesznek egy már fertőzött egeret/verebet/kisállatot.
Na most, egy szobamacska nyilván nem tud ilyesmit enni, ha nem engedik ki, magyarul 0%, hogy elkapja tőle az anyuka. Ezért tényleg túlzás a védőmaszk meg társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!