20 éves leszek. És már nagyon szeretnék babát és párom is szeretné de elhatároztuk még egy kicsit kiélvezzük az egyedül létet rendbe rakjuk magunkat anyagilag és jöhet is a baba. Ti hogy voltatok ezzel? Ti is így megbeszéltétek vagy véletlen jött?
Figyelt kérdés
2020. nov. 16. 13:08
21/24 anonim válasza:
Nyilván stabil egzisztenciával, stabil párkapcsolatba kell ideális esetben gyereket vállalni, ebben igaza van a legtöbb válaszolónak. Ugyanakkor, azt veszem észre, hogy sokan úgy csinálnak, mintha 25 után már életbiztosítás lenne minden. 27 évesen nem fordulhat veled a világ? 42 évesen nem mennek szét párok? Életévekre hivatkozni szerintem szükségtelen. Egy 17 évesen kezdődő kapcsolatba ha valaki 23 évesen vállal babát jóeséllyel (pont a fiatal korból adódóan) sokkal több élethelyzetben látta a párját, formálódtak egymás mellett, sokkal kiszámíthatóbb a kimenet, mint amikor két ember már "kész" személyiségű ember találkozik 33 évesen és 2 éven belül jön is a baba.
Nem évekkel kell dobálózni szerintem.
22/24 anonim válasza:
De igenis számítanak az évek is, hisz valljuk be egy húsz éves jobb esetben még tanul, utazgat, vilàgot làt, szórakozik, ismerkedik magyaràn èlvezi az èletet. Ha nem a nagyszülôknek szül akkor azèrt ezt egy baba majd egy kisgyerek mellett ezek nem igazàn olyan egyszerûek. 20 èvesen meg azèrt az a stabil egzisztencia sem nagyon van, honnan is lenne .
23/24 anonim válasza:
De nem mondta, hogy 20 évesen szeretne szülni. Az, hogy gondolkodik rajta, hogy majd évek múlva, szerintem sokkal pozitívabb mint a "véletlenül becsúszott" és a "hopp elfelejtettem bevenni a tabit". Ezt olyan értelemben mondom, hogy semmi baj a becsúszott babákkal, az anya pszichés felkészültségére értem, hogy ideálisabb, ha tervezett a baba és átgondolt döntés. Ezt fontosabbnak tartom, mint hogy 23 vagy 26 éves valaki. Mert van, aki még 36 évesen sem alkalmas gyereknevelésre, ezért évekre alapozni egy érvet szerintem nem állja meg a helyét ebben a kérdésben.
24/24 anonim válasza:
21 vagyok,parom 26. 4. eve vagyunk egyutt, 3 eve egyutt is elunk. Mindigis fiatalon akartunk babat, ezert 1 eve nem vedekeztunk,de egyaltalan nem szamolgattuk az egyuttleteket,meregettuk,mikor van peteeresem stb. Aztan ugy dontott a kisfiunk,hogy iden karacsonykor fog megszuletni (legalabbis akkorra vagyunk kiirva). Nagyon varjuk mindketten. Parom halistennek nagyon piackepes szakmaval bir,en viszont meg csak egyetemre jarok,amit sajnalok,de szerencsere barmi is tortenjen,lenne segitsegem a parom es anyukam szemelyeben. Ugy gondolom az evek es egyutteles alatt igenis kiismertem a parom. Ismerem jo es rossz tulajdonsagait, rozsaszin kod mar reg elmult,kitartunk egymas mellett. Egyebkent szakitasok csak fiataloknal szoktak tortenni ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!