Kismamaként ti miket esztek? Nagyon odafigyeltek az étrendre?
nem Carmen vagyok de nekem is lemegy napi min. 1 kg. gyümölcs. amúgy ez nem is olyan sok, 4-5 nagyobb barack is már ott is vagy! én főleg őszibarackot eszem, de szoktam banánt is, sárgadinnyét, almát. mostanában főtt kukoricát. amikor még szezonja volt rengeteg málnát, sárgabarackot. nemsokára jön a szőlő ami egy vitaminbomba... majd a körte. nekem nagyon jól meghozza az étvágyam, ha végigmegyek a piacon, azok a friss gyümölcsök :)
ha nem megy le a gyümi nem kell erőltetni, de van pár trükk pl banánt banánturmixként tejjel (és legalább a kálcium és folyadékbevitel is meg van oldva), tejberizsbe belekeverni gyümölcsöket, palacsintába valamilyen gyümölcsös vaníliáspudingos töltelék. vagy én pl. a rántotthúshoz imádok meggybefőttet enni :) csinálj kompótot vagy gyümölcslevest. bár ezeknél a hő hatására csökken a vitamintartalom. mindenesetre érdemes kiélvezni, hogy nyár van és ennyiféle fajta minden. télen nehezebb megoldani.
14.34-esnek
ez egy kolumbiai szappanopera és te vagy a titkos az egész család által rejtegetett ikertestvérem!
:-)))
Off Carmennek 14:34-es vagyok.
és ez jót jelent? :)
ha tudnád mennyi kérdésre válaszolunk közösen, csak te nem látod a nevem mert nem engedem mutatni.
viszont én már elég sokat tudok rólad :)
miért nem ....
szerintem jót jelent... hasonlóan gondolkodunk.
nem kell az igazi nevedet leirni én se irom le a családnevemet ez is nick név.csak passzol hozzám!
Valamennyire figyeltem, de inkább csak arra, hogy ne egyek nyers húsos kajákat vagy nyers tojást, stb.
Hagytam, hogy a testem irányítson, így azt ettem, ami jól esett. Először sok gyümölcsöt ettem, de aztán meguntam mindet. aztán jött az eperszezon, kilójával ettem az epret, de utána szinte semmi gyümölcsöt nem kívántam, csak erőltettem 1-1 dbot.
Összesen 9 kilót híztam, ami le is ment szinte rögtön. Máskor sem csinálnám másképp...
Én nagyon odafigyelnék, hogy mit eszem, de egyelőre ott tartok, hogy úgy sikerüljön 2-3 falatot enni naponta, hogy ne hányjak:-(( És ez a pár falat a legjobb esetben kifli vajjal, rosszabb esetben háztartási keksz ...
A nap 24 órájában massziv hányingerem van, mindentől undorodom, gondolni sem jó kajára. Még csak 7 hetes vagyok, de nagyon nem igy képzeltem a terhesség alatti táplálkozást én, az egészséges életmód mintapéldánya.
Ugye, ez el fog múlni?? El vagyok keseredve :-(
Szia Utolsó, és megkérdezhetem, hogy meddig tartott ez a borzalmas hányingeres időszak?
Tudsz valami biztatót irni?
Én örülnék, ha már a nagy étvágyam lenne a gond ... Amúgy is 44 kilóval kezdtem a terhességet, de már megmérni sem merem magam ...
bár nem az előző vagyok, de teljesen meg tudlak érteni. én alapban 45 kg vagyok és az első hetekben -2 kg-ot fogytam. teljesen megijedtem most mi lesz szegény babával, mert így is kevés a kalóriám de ne aggódj minden rendben lesz. ami energia most kell a babának azzal el tudod látni még így is.
én is egész nap non stop még az éjjel közepén is hányingerrel küszködtem, semmit de szó szerint semmit nem kívántam és alig ettem. főleg pirítóson éltem, némi gyümölccsel, kevés joghurttal. igyekeztem azért én is elnyammogni valamit, több kevesebb sikerrel. próbáltam főleg pépesebb ételeket enni, illetve amiben sok vitamin van pl főzelékek, de 4-5 kanálnál nem ment le több. de már ezt is sikernek fogtam fel. aztán kicsit próbáltam erőltetni és egyre jobb lett. arra azért figyeltem, hogy a terhesvitamin mindig lemenjen, az megnyugtatott, hogy legalább az ad valami erőt. ja tényleg nagyon erőtlen is voltam. aztán a 12. héten volt a legnagyobb róka, de a 14. hétre már azt hiszem elmúlt. aztán egyre többet ettem és visszaállt minden. szóval fel a fejjel. igyál sok folyadékot, hogy ne száradj ki.
kedves kérdező ne haragudj, hogy beleoffoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!