Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van közöttünk olyan kismama...

Van közöttünk olyan kismama aki elkapta a koronavírust?

Figyelt kérdés

És ha igen, milyen tünetekkel járt? Mennyire viselte meg?

Nálam még korai a terhesség, 9 hetes vagyok, elvileg mostanság nagy tetőzés várható. Féltem a babám úgy alapból, na meg nehezen is jött össze, mivel nálam problémák voltak. Eddig nem igazán vettem komolyan a vírust, de most nagyon!

2020. nov. 9. 09:14
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Kismama vagyok és fogalmam sincs elkaptam e,de olyanok a tünetek amiket máshoz nem tudok kötni. 3.napja sem ízeket sem szagokat nem érzek, volt enyhe száraz köhögésem, de az kb.két napig tartott. Nyilván volt már olyan, hogy nem éreztem szagot de akkor tiszta takony voltam, most tökéletesen szabadok a légutaim. Szóval gyanítom ez lehet. Nálad vannak tünetek?
2020. nov. 9. 09:47
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Kb. a 6-7 hetesen kaptam el, lettem beteg. 2-3 nap alatt ment át rajtam, egyszer volt lázam (38.5), egy napig volt hőemelkedés és izomfájdalom, köhögtem és a szaglásom ment el, ami fokozatosan tér vissza. Így összességében enyhe tünetekkel megúsztam, ha nincs tesztelés, akkor nem mondtam volna rá, hogy covid. Szóval "nem viselt meg". Mint egy sima betegség.

Sajnos, talán a leterheltség miatt, vagy mert nincs konkrét kúra, gyógyszer rá, le se akartak tesztelni, mert jelenleg a kicsivel vagyok GYEDen.... A háziorvos rendelte el a tesztet.

Nemigen foglalkoztak azzal, hogy kismamaként kapod el. (A háziorvosom figyelt azért rám.)

Sajnos valamilyen szinten elkerülhetetlen a vírus. Hordj maszkot, fertőtleníts és erősítsd meg az immunrendszered sok vitaminnal, gyümölcs, zöldség stb. Kerüld a nagy tömeget, ha tudod.

Könnyen mondom, de ne rettegj! Próbáld megélni örömben ezt a kilenc hónapot, csak egy fokkal jobban vigyázni, mint "normál" helyzetben!

Boldog babavárást!

2020. nov. 9. 09:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Nálam egyenlőre nincs, de remélem nem is lesz. De elvileg előbb utóbb mindenkin át megy viszont nem mindegy milyen formában. Lehet ez tünet mentes, lehet enyhe tünetekkel, és komoly tünetekkel.
2020. nov. 9. 09:56
 4/6 A kérdező kommentje:
2-es. Örülök ha neked csak ennyi problémád volt, mondhatni szerencsés voltál. És nem okozott gondot a vírus. Köszönöm a választ. Kissé megnyugodtam. Igyekszem betartani ezeket amiket írtál. Esetleg ha mégis elkapnám remélem olyan szerencsés leszek mint te. :)
2020. nov. 9. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
95%
Én egy hete vagyok beteg, hőemelkedésem van, de "sajnos" lázam sosincs, nem tud felmenni. Köhögök, az orrom fáj, dugul, folyik, tüsszögök. a szemeim nagyon égnek, sokszor szédülök fekve, erős fejfájás, gyengeség. Többször hánytam is újra. Ízérzékkel egy napig volt gond. Hasam folyamatosan keményedik azóta, a baba meg alig mozog szóval ver az ideg...
2020. nov. 9. 10:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Elvileg ha napi 10x mozog akkor az még jó :) remélem nincs semmi baj a babával
2020. nov. 9. 14:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!