Van közöttünk olyan kismama aki elkapta a koronavírust?
És ha igen, milyen tünetekkel járt? Mennyire viselte meg?
Nálam még korai a terhesség, 9 hetes vagyok, elvileg mostanság nagy tetőzés várható. Féltem a babám úgy alapból, na meg nehezen is jött össze, mivel nálam problémák voltak. Eddig nem igazán vettem komolyan a vírust, de most nagyon!
Kb. a 6-7 hetesen kaptam el, lettem beteg. 2-3 nap alatt ment át rajtam, egyszer volt lázam (38.5), egy napig volt hőemelkedés és izomfájdalom, köhögtem és a szaglásom ment el, ami fokozatosan tér vissza. Így összességében enyhe tünetekkel megúsztam, ha nincs tesztelés, akkor nem mondtam volna rá, hogy covid. Szóval "nem viselt meg". Mint egy sima betegség.
Sajnos, talán a leterheltség miatt, vagy mert nincs konkrét kúra, gyógyszer rá, le se akartak tesztelni, mert jelenleg a kicsivel vagyok GYEDen.... A háziorvos rendelte el a tesztet.
Nemigen foglalkoztak azzal, hogy kismamaként kapod el. (A háziorvosom figyelt azért rám.)
Sajnos valamilyen szinten elkerülhetetlen a vírus. Hordj maszkot, fertőtleníts és erősítsd meg az immunrendszered sok vitaminnal, gyümölcs, zöldség stb. Kerüld a nagy tömeget, ha tudod.
Könnyen mondom, de ne rettegj! Próbáld megélni örömben ezt a kilenc hónapot, csak egy fokkal jobban vigyázni, mint "normál" helyzetben!
Boldog babavárást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!