Hogyan tudnám elviselni a terhességet, majd a szülést ilyen körülmények között?
Gyerekkorom óta szorongással kezelnek. Kamaszkoromban anorexiás lettem, ezért akkoriban gyógyszert írtak fel. Ez nagyon lelassított, nem éreztem magam jól tőle, ezért ahogy kicsit is önállóbb lettem abbahagytam a gyógyszerszedést. Azóta még egyszer kellett szednem gyógyszert másfél évig, amikor egy kritikus időszakot éltem 21 évesen.
Most 27 vagyok, diplomás, saját házban élünk a párommal, akivel 4 éve vagyok együtt. Évek óta nem szedtem gyógyszert a szorongásomra, tudtam kezelni. Azonban 5 hónapja, nagyon váratlanul meghalt a gyerekkorom óta legjobb barátnőm. Napi kapcsolatban voltunk, most sem tudom felfogni. A normális gyász mellett, vagy annak hatására felerősödött a szorongásom. Nem akarom részletezni, de a kényszerességem nagyon erős most, az evési zavaraim is jönnek elő, ráadásul a szorongás miatt olyan szédüléses rohamaim vannak megint, hogy olyankor hányok.
El akartam menni a pszichiáteremhez, már fel is hívtam, hogy írja fel megint a gyógyszert szorongásra (nem vagyok őrült, pontosan tudatában vagyok a dolgoknak, tudom, hogy orvossal kell rászoknom a gyógyszerre, majd le). A pszichiáter nem beszélget velem, ő a megoldást a gyógyszerben látja. Jártam pszichológusnál is korábban, aki sokat segített, de ezeken a dolgokon, amiket írtam nem tudott, ő küldött tovább gyógyszerért legutóbb is, mert ezek a dolgok annyira rontják az életminőséget, hogy meg kell oldani, de a pszichológus ezen nem tud segíteni.
Aztán feltűnt, hogy nem menstruáltam az utóbbi időben. 7 hetes terhes vagyok.
Nem tudom mit tegyek. Mielőtt meghalt a barátnőm gyereket szerettünk volna, most meg itt van. Gyógyszert nem szedhetek a terhesség alatt, utána lehetne. Fogalmam sincs mit tegyünk. Egészséges a baba, minden adott. Nincsenek öngyilkossági gondolataim, teljesen beszámítható vagyok. Másrészről most nagyon erősen szorongok.
Anyukám most lett nyugdíjas, azt mondta, amíg nem szedhetek gyógyszert hozzánk költözik. Ez megnyugtatna, de még olyan messze van a szülés.
Szerintetek mit tegyek? Nagyon félek így belevágni. De lehet még rosszabbul lennék, ha elvetetném pedig egyébként minden adott. Nem tudom, hogy fel tudnám-e dolgozni, hogy eldobom az amúgy várt babát. De azt sem tudom, hogy hogyan élnék meg egy ilyen erejű dolgot, mint a terhesség.
Szerintetek mit tegyek? Ti mit tennétek?
nagyon sajnálom,hogy a barátnd maghallt, de szerintem ha élne azt szeretné ha boldog lennél és a babára gondolnál terveznéd a babaszobát :)
nyugodj meg, tudom, hogy ezt egyszerübb irni mint mondani :(
minden adott, szeretö anyukád, stabill párkapcsolat, ház , ha elvettnéd szerintem megbánád
Én szedtem gyógyszert a szorongásomra terhesség alatt. Ugyan alacsony dózist.
Beszélj a pszihiátereddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!