Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől keményedik a hasam?

Mitől keményedik a hasam?

Figyelt kérdés
Második terhességem, elsőnél nem volt ilyen. Már a 26. héttől keményedek, most 29 hetes vagyok. A lányom 21 hónapos, sokszor fel kell vennem és néha stresszes is vagyok. Ezek lehetnek okok? Szedek reggel és este is magnéziumot, de hiába.

2020. nov. 4. 14:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én 24. héttől keményedtem, de nagyon durván. Hol többet hol kevesebbet, de bizony voltak napok mikor 5-10 percenként, ha megfordultam az ágyban, ha felálltam, ha lehajoltam vagy csak feküdtem, MINDENTŐL. Baromi ijesztő és zavaró volt.

Állandóan rettegtem, járkáltam orvosokhoz senki nem mondott rá semmit csak hogy szedjem a magnéziumot. Szedtem is mint a kisangyal, 4 félét kipróbáltam (magnesolv, magnerot, magnesi citrici, panangin fortét orvosi előírásra) nekem egyik sem szüntette meg.

Most 35. héten kevesebbet keményedek mint 10 héttel korábban. Szerintem ez alkati dolog is, vannak keményedősebb kismamák, van akinek segít a magnézium másnak nem. Lehet hogy nálad rátesz a stressz, a fizikai aktivitás is. Amire figyelj még a folyadékbevitel nagyon fontos. Amíg nem nyitja a méhszájat ideje korán addig nagy baj nincs.

2020. nov. 4. 14:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem kevered össze esetleg azzal, hogy valahol nyomja magát a baba és azt gondolod keményedésnek? Mit érzel? Ameddig nem lettem tisztába azzal, hogy mi is a keményedés, addig volt, hogy én is összekevertem a 2 érzést.
2020. nov. 4. 15:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Azért gondolom, hogy ez keményedés, mert első terhességnél nem tapasztaltam ilyent, pedig a lányom ugyanúgy fejvégű fekvésben volt már ilyenkor, mint most a fiam. Először nekem is megfordult a fejemben, hogy esetleg csak kinyomja magát. Mert igazából csak a hasam tetején érzem.
2020. nov. 4. 17:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát a keményedést az egész hasadban éreznéd. Nálam mikor igazán bekeményedik érezni lehet ahogy végighalad a hasamon, mellkasomban is érezni egy furcsa, légszomjjal járó nyomást. Olyankor akárhol tapogatózok kőkemény. Akkor lehet nálad más van, ezt te érzed. Első voltam.
2020. nov. 4. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!