Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az utolsó trimeszterben...

Az utolsó trimeszterben visszatérhetnek a kora terhességi tünetek?

Figyelt kérdés

Most léptem a 30. hétbe. Napok óta folyamatosan aludnék, és reggel émelygek, hányingerem van. Bár az egész terhességem alatt nem volt olyan, hogy álmos/fáradt lennék. Sőt, mióta terhes vagyok sokkal kevesebb alvással beértem, és intenzívebb is voltam. A 14. héttől pedig egyáltalán nem volt hányingerem.

Ez normális lehet, vagy baj van?

2010. aug. 9. 10:06
 1/7 anonim ***** válasza:

A fáradtság azért van mert a testednek egyre több vérre van szüksége 2-3 literrel többre mint normálisan. Ezt el is kell juttatnia a szívnek mindenhova a testedbe, így álltalában a harmadik timeszter már a fáradságról szól.

Az émelygés meg az egyre nyomodó gyomrod miatt van, ez még rosszabb lesz, söt hányás is elöfordulhat.

2010. aug. 9. 10:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is visszatért egy-két dolog.Most leszek 34 hetes.Nekem az elején éjjel-hajnalban volt hányingerem.Néha most is felébredek rá, bár nem olyan vészes, gyorsan elmúlik, és nem mindennapos.Ilyenkor a baba már felnyomja a belső szerveket( a gyomrot is), egyre kevesebb a hely, az okozhatja.Én is éjjel-nappal álmos vagyok, de napközben ritkán alszom.Viszont már fél 10-kor kidőlök,sokszor már kilenckor alig tudom nyitva tartani a szemem.Ami új: gyomorsav a torkomban, lábdagadás, lábfájás.És többet megyek pisilni, mint valaha.Ne aggódj, szerintem ez normális.
2010. aug. 9. 10:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem is gondoltam volna, de nekem is az egyik napról a másikra elérkezett a harmadik trimeszter. Fáradtabb lettem, nyűgösebb lettem, ég a gyomrom, és én is sokat pisilek. Komolyan 7 hónapig semmi bajom nem volt, most meg már nagyon várom a végét. :)

Szóval szerintem normális, hogy ilyenkor előjönnek a terhességi tünetek.

32 heteske

2010. aug. 9. 10:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
2010. aug. 9. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Pont én is meg akartam ezt ma kérdezni:))

Nekem is visszajött minden:)Délutánonként aludhatnékom van, reggel sem tudok korán kelni(oké, mondjuk éjjel általában rosszul alszom, sehogy sem kényelmes) és hányingerrel ébredek, meg napközben is sokszor rám jön....hát köszi, hogy megkérdezted:D

2010. aug. 9. 11:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is rengeteget alszom már pár hete, és nekem is lőjön néha a hányinger ok nélkül, már nem vagyok olyan aktív sem mint a 2. trimiben, de ez teljesen normális, az utolsó trimi a legnehezebb.

Boldog Babavárást!

2010. aug. 9. 11:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Én most léptem be a 36. hetembe s szintén sok pisi, étvágytalanság, a gyomorsavról nem is beszélve még egy fél zsemlétől is....:S

Van amelyik nap fitt vagyok, van hogy ki se kelnék az ágyból.

2010. aug. 9. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!