Miért mondják 19 hetesen, hogy beléptem a terhességem második felébe?
Sziasztok!
Ma voltam kontrollon, ma töltöttem be a 19.hetet UH alapján. (Amúgy 20+4 lennék mensi alapján, de ezt sehol se nézik). A doki ma gratulált, hogy beléptem a terhesség második felébe. Ez nem a betöltött 20.héten történik meg?
Értem, hogy 38 hetesen simán megszülerhet a babó, de "hivatalosan" nem a betöltött 20.hét a fele?
Természetesen teljesen mindegy, csak kíváncsi vagyok :)
Off: Pécsett jártam úgy, hogy az orvos uh alapján nézte a korát végig és számolta ki a szülés időpontját. Majd amikor az első nst volt, magas pulzus (szívritmus, tachikardia....) miatt bent fogtak a kórházban. Ott az utolsó menzesz alapján számoltak és a főorvos ki volt akadva, hogy én ennyi hetesen mit keresek itt, amikor még nem is kellett volna nst-re mennem. Aztán velem üzentek az orvosnak, hogy elszámolta és még nem kell az oxitocinos vizsgálat se és írja át a szülés várható idejét. Ő meg közölte, hogy nem fogja mert az uh alapján... Megírta a papírt az oxis vizsgálathoz. De normáls nst volt még. Az orvos által kiírt dátum előtt született egy héttel. Mi meg elveszítettük a fonalat, hogy akkor hány hetesen is született.
Az orvos sztk-s volt.
Pénteken voltam nála 2. babával, egyelőre mindkét számítás rajta van a leleten. Gondolom majd a 12.heti uh-on ismét pontosít.
Én a DaVincibe járok Dr.Koppán Miklóshoz, genetikaira Dr.Vizer Miklóshoz.
Ma kezdtem el gondolkodni, hogy de akkor most mi is van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!