5 hetes kismami vagyok, hogyan kell táplálkoznom mit ehetek és mit nem mi az amit tilos fogyasztani? Pl. szénsavas ásványvizet ihatok e?
Amit ne egyél: nyers hús, ahogy előttem irták, de félig sütött sem; nyers tojást,
de tükör tojást sem (nem sül át teljesen); penészes sajtok, pasztőrözetlen tej, és abból készült termékek; mosatlan gyümölcs, olyan kolbász, szalonna, sonka, ami csak füstölve van, de főzve-sütve nem. Nagyjából ezek jutnak eszembe, plusz amit előttem már írtak.
7 hetes baba anyukája
Szia! Én pl. 2x is ettem tatárt a terhességem alatt, pedig tudtam, hogy kerülnöm kéne. Az égvilágon semmi bajom(unk) nem lett tőle, pedig mi hárman vagyunk :)
Ittam kávét (igaz, hogy jó tejesen és egy idő után nem kívántam) kólát is, szénsavast is - amit egy idő után szintén nem kívántam, mert savat csinált. Nekem adott a védőnőm egy kis tájékoztatót, hogy milyen ételeket kerülj terhesség alatt, de közben azt is mondta, hogy tul.képpen azt egyek, ami jól esik. Így is tettem. Én pl. terhesség előtt nagyon húsimádó voltam és terhesség alatt pedig 1 kezemen meg tudom számolni hányszor ettem húst. Szóval sztem ki fogod tapasztalni. 34 hetes ikres kismami
Nekem azt mondta a védőnő, hogy szabad tükörtojást enni, HA megvan sülve a fehérje része!!!!
Nekem épp tegnap adott a védőnő egy rakás újságot, prospektust, és nem egyben írják, hogy kerülni kell a mogyoró fogyasztását, főleg ha a mama, és/vagy a papa asztmás, de a többi magféleséget lehet enni. Valamint bizonyos halféléket, stb kell elkerülni, illetve csak heti max. kétszer szabad enni, tehát tonhalat én is ezentúl max. 2x ehetek sajnos. Meg a májkrémre is azt mondta, hogy kerüljem és más májtartalmú ételeket is, már nem tudom pontosan miért. Minden húst nagyon alaposan megsütve, megfőzve szabad csak fogyasztani. Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Itt van egy rövid lista, hogy mit ajánlott, mit nem szabad, illetve néhány főzési tanács.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!