Terhességi diabéteszes vagyok. Anyukám ma megszúrta magát az én általam használt lándzsával, hogy megmérje a cukrát. Persze nem szólt róla. Utána használtam én is. Lehet ebből valami baj? Teljesen kétségbe estem!
Figyelt kérdés
2020. okt. 3. 15:45
1/8 anonim válasza:
Hát, reméljük egyikőtök se HIV pozitív. De azért gratulálok anyukádnak... -_-
2/8 A kérdező kommentje:
Nyilván az azért egyikőnk sem... ne is mondd 🤦🏻♀️ Inkább újat veszek
2020. okt. 3. 16:00
3/8 anonim válasza:
Mi bajod lenne? Semmi a világon. Hepatitis, HIV és hasonlók terjedHETnek így, bár a HIV pl. annyira érzékeny, hogy hacsak nem szúrod meg magad közvetlenül utána, akkor nem kapod el azt sem.
Ettől függetlenül tűt nem szokás egymás után használni még családon belül sem.
4/8 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom, csak ő amikor nálunk járt nem tudta, hogy én méricskélem mostanában... szóval nem akarva tette. De remelem semmi gond nem lesz :)
2020. okt. 3. 16:07
5/8 anonim válasza:
Semmi nem lesz, nyilván egyikőtök sem fertőző.
6/8 anonim válasza:
A tűt minden használat után kell cserélni, nem? Még magam után sem szúrom meg magam újra ugyanazzal a tűvel. De valószínűleg tényleg nem lesz baj egy alkalomból.
7/8 anonim válasza:
Nem, nem kell cserélni, ha csak 1 ember használja, csak amikor már nem elég hegyes. Le kell szép tisztára törölni persze.
8/8 anonim válasza:
Munkahelyen egy Hapatitises, MRSA-s beteg tűjével szúrtam meg véletlenül magamat. Hála az égnek nem kaptam el tőle
Ebben a helyzetben szerintem nem lesz baj, de máskor figyeljetek oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!