Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy-hogy nem tudják megmondan...

Hogy-hogy nem tudják megmondani hogy egypetéjűek-e az ikreim vagy pedig kettő? Nemük tuti egynemű hisz fiúcskák. Köszi válaszotok:20 hetes mami

Figyelt kérdés
2010. aug. 6. 17:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ilyenkor neéz megmondani mert sokféle variáció van és nehezen látni hogy két burokban vannak vagy egyben. Ha megszületnek és tökegyformák akkor egypetéjűek ha nem annyira haonlóak akkor kétpetéjűek.
2010. aug. 6. 18:01
 2/12 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom pontosan, csak azt hogy nagy valószínűséggel egypetéjűek. Én is egypetéjű iker vagyok és a tesóm is lány, sőt volt osztálytársaim is azok. Ők fiúk.

Egypetéjű ikrek: Azt jelenti hogy egy petét termékenyít meg egy hímivarsejt és osztódáskor válnak ketté és úgy

fejlődnek tovább.

A kétpetéjű ikrek: Egyszerre két petesejt ért meg és két hímivarsejt "ért célba".

2010. aug. 6. 18:05
 3/12 A kérdező kommentje:
Végül is oly mindegy számunkra,csak furcsálottam hogy nem tudják megmondani no meg mint emberi tulajdonság a kiváncsiság bennem is él ám rendesen.Nos akkor várok még max:20 hetet hogy megtudjam milyen meglepetést rejtenek még odabent a fiacskáim:-)
2010. aug. 6. 18:06
 4/12 anonim ***** válasza:
Mind a két magzatkülön burokban fejlődik. Egypetéjűeknél közös a placenta, de külön van a burok. És azért szokott kisebb lenni az egyik baba, mert a köldökzsinór az egyik babának a placenta közepéhez van közel, így a másik kiszorul a széléhez. Így ő kevesebb tápanyagot kap.(nem sokkal)
2010. aug. 6. 18:08
 5/12 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Még azt fűzném hozzá, hogy azért nem tudják, mert nem végezték el a drága genetikai vizsgálatot.

Az egypetéjűek ugyanis egymás "klónjai", egyforma DNS-sel. Ettől függetlenül persze lelkileg nem lesznek teljesen egyformák. (Ha hiszel az ilyenben és érdekel; a lelkük különbözik. Ha nem hiszel - akkor is, csak másképp kellene fogalmaznom.)

2010. aug. 6. 18:13
 6/12 anonim ***** válasza:

Az utolsónak nincs egészen igaza: egypetéj ikreknél lehet több féle variáció: közös burok, közös placenta, külön burok, közös placenta, külön burok, külön placenta.

Ezért nehéz megmondani elöre, és az sem biztos, hogy ha nagyon hasonlóak, akkor egypetéjüek,csak valószinü. Pontosan csak vérvétel alapján lehet megállapitani.

(Egypetéjü ikrek anyukája)

2010. aug. 6. 18:13
 7/12 A kérdező kommentje:
Nos ezért csodálkoztam hisz simán megtudnák mondani hogy ha csak egy placenta van akkor tuti egypetéjűek,viszont most meg már lehet hogy akkorák hogy ez külön nem kivehető a uh képből??Más magyarázatot nem találtam:-)
2010. aug. 6. 18:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Ahan...most már kezdem szimatolni a dolgot...ha ennyire sok mindenen múlhat hát akkor tuti azért nem merik rávágni hogy egy avagy kétpetéjűek,...hmmm akkor majd kiderül ha megszületnek és kész:-)
2010. aug. 6. 18:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Ma már az is kiderült,h különnemű ikrek is lehetnek egypetéjűek.:)Úgyh egyedül a dns vizsgálat a tuti.:)
2010. aug. 6. 20:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem a 12. heti genetikai ultrahangom mondták meg, hogy 2 külön burokban vannak, és 2 petéjűek. 15 hetes km
2010. aug. 6. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!