Hogy-hogy nem tudják megmondani hogy egypetéjűek-e az ikreim vagy pedig kettő? Nemük tuti egynemű hisz fiúcskák. Köszi válaszotok:20 hetes mami
Azt nem tudom pontosan, csak azt hogy nagy valószínűséggel egypetéjűek. Én is egypetéjű iker vagyok és a tesóm is lány, sőt volt osztálytársaim is azok. Ők fiúk.
Egypetéjű ikrek: Azt jelenti hogy egy petét termékenyít meg egy hímivarsejt és osztódáskor válnak ketté és úgy
fejlődnek tovább.
A kétpetéjű ikrek: Egyszerre két petesejt ért meg és két hímivarsejt "ért célba".
Még azt fűzném hozzá, hogy azért nem tudják, mert nem végezték el a drága genetikai vizsgálatot.
Az egypetéjűek ugyanis egymás "klónjai", egyforma DNS-sel. Ettől függetlenül persze lelkileg nem lesznek teljesen egyformák. (Ha hiszel az ilyenben és érdekel; a lelkük különbözik. Ha nem hiszel - akkor is, csak másképp kellene fogalmaznom.)
Az utolsónak nincs egészen igaza: egypetéj ikreknél lehet több féle variáció: közös burok, közös placenta, külön burok, közös placenta, külön burok, külön placenta.
Ezért nehéz megmondani elöre, és az sem biztos, hogy ha nagyon hasonlóak, akkor egypetéjüek,csak valószinü. Pontosan csak vérvétel alapján lehet megállapitani.
(Egypetéjü ikrek anyukája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!