Szerintetek mikor fogant a baba? Nem értem ezeket a számolásokat. Bőv. Lent
Kedden voltam uh-on,ott kiderült,h 8 hetes vagyok.Az utolsó mensim 06.10-én kezdődött,és 12-én már el is múlt.Elvileg 06.24-én vettem észre tojcsis folyást.Lehet akkor fogant?Ha 24-én volt peteérés,és akkor célba értek a katonák,onnantól számoljuk a 10-12 nap beágyazódást,és ha letelt akkor fogant a baba,vagy hogy van ez?07.11-én teszteltem pozit,folyástól odáig 17 nap telt el.Hogy tudom meg,h nagyjából mikor fogant a baba?
Aki érti ezt,az kérem segítsen kibogozni a szálakat.... :)
Köszönöm.
Az Ön babája 2011. március 17. körül fog születni. Ön 9 hetes terhes. Kismama.hu
Szóval az utolsó menzesz első napjától számolják a terhességet, ez a dátum kicsit tolódhat, ha nem voltak szabályos ciklusaid.
Mondhatni szabályos volt,általában mindig 31 napra jött meg.
Köszönöm a választ,de akkor mégis 24-én foganhatott?Eddig soha nem volt tojcsis folyásom,sokat is vártunk a picire,abban a hónapban volt,és pozi is lett a tesztem.Akkor kérdés megválaszolva?Elkönyvelhetem a 24-én?
Bocsi, hogy ezt kérdezem, de nem mindegy mostmár mikor fogant? Ott van, hivatalosan úgyis a menzi első napjától nézik, hogy mennyi idős terhes vagy.
28napos ciklussal 24én a legvalószínűbb, hogy teherbe estél, ha 31napos volt a ciklusod, akkor 27. de te is megnézheted, ez szerint 8hetes1napos vagy.
Jó babázást
Persze,mindegy,mikor fogant,mostmár,csak kíváncsi voltam.
Köszi az oldalt,megnéztem.
Én már kikupáltam magam ebben a témában. :-) Szóval, a fogantatás a peteérés, vagyis a tüszőrepedés napján van, amikor célba érnek a kiskatonák. (Ez két-három nappal azelőtti együttlétből is lehet). A beágyazódás ebből a szempontból nem lényeges.
Optimális esetben 28 napos ciklus esetén(ami ritka), a peteérés a ciklus 14. napján van. Neked majdnem biztos, hogy később volt, mert hosszabb a ciklusod.
A dokid úgy néz ki, a mensid első napjától számolta a terhesség korát (ami elvileg peteérés+2hét). A 12 hetes ultrahangon mért adatok alapján szokták módosítani a terhesség korát, ha eltér a mensi szerinti kortól. Nekem egyébként már az elejétől nem a mensitől számoltak, mert már az első ultrahangon látszott, hogy majdnem egy héttel később fogant, mint a ciklus közepe, a 21. napon.
Ha leírod, milyen méreteket mondott a babára a doki, abból nagyjából lehet tudni, kb. mikor fogant a baba!
:-)
Igen, tudom hogy valahol nem módosítanak a heteken, nem is értem.. Pedig szülésnél nem mindegy, hogy mondjuk két héttel túlhordod..
Az első uh-n tőlem is kérdezte az utolsó mensim időpontját (és azóta is kérdezik, bárhova is megyek), de a leleteimre soha nem az utolsó mensi szerinti kort írták, hanem a baba méretei alapján mért terhességi kort (persze ez csak koraterhességben lehet irányadó).
A fiammal voltam így, menzi szerinti 16.héten mentem afpre, tökéletes lett, a 31.hétig végig 2hét pluszban volt a kicsi, akkor szépen megállt a növésben, az utolsó 37hetes uhn már a terhességi kornak megfelelő mérete volt. Teljesen átlagos babának született. Makk egészséges.
A tesóval már nézik, hogy akkor most hány hetes is lehetek, mert a ciklusaim kicsit elmásztak a szülés miatt, nem pontosak, hol 28 hol 34naposak, ezért nála kicsi késés lehet, méretek alapján, mert kisebb pár nappal a terhességi kornál, de nem vészesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!