Dm-es baba mama vitaminból ki hány szemét szedett?
Elég az 1 szem, szerintem nem.is lehet többet.
2020. szept. 7. 07:32
2/10 A kérdező kommentje:
Természetesen meg kérdezem majd a dokitol. Csütörtökön megyek hozzá. Azért gondoltam erre,mert olvastam hogy volt aki reggel este vett be egy szemet,mert úgy volt elegendő a vitaminpotlas amire a babának szüksége van. De ameddig nem kérdezem meg a dokit egyet fogok szedni,csak kíváncsi vagyok más tapasztalatára.
Én kettőt szedtem. Reggel 1 este 1.
Azt mondta az orvos h 2500 grammot érje el(betegség miatt), így én elkezdtem szedni 2x1et. Így nem csak a 2500at érte el hanem a 3500at :) pontosabban 3860grammal született. Ártani nem árt a vitamin, de inkább kérdezd meg az orvost
2020. szept. 7. 10:42
4/10 A kérdező kommentje:
Persze meg kérdezem. De azért gondoltam rá hátha nem elég ami benne van vitamin egy darabban. Ugye a trimeszterbol is 2kell szedni,meg hallottam több vitaminok hogy terhesség alatt 2szem ajánlott. de majd elviszema dokihoz ezt a vitamint és meg kérdezem öt mit ajánl..!! Köszönöm a válaszokat.
A terhesvitamint nem a baba miatt szeded, hanem magad miatt. A baba mindent megkap anélkül is, csak ha neked nincs elég, akkor hiánytüneteid lehetnek. De a baba jól lesz akkor is, mert a szervezeted őt táplálja helyetted, ha választani kell.
A terhesvitaminban található hatóanyagok közül egyedül az A-vitamint lehet könnyen túladagolni, mert abból már az ajánlott napi mennyiség 2-3-szorosa is túladagolást okozhat. A többi zsíroldékony vitaminból sokkal nagyobb mennyiséget kell beszedni a túladagoláshoz, csak az A necces.
2020. szept. 8. 00:52
6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos 7 hetes terhes vagyok és csak üres petezsak lathato. Tegnap elkezdtem 2 szemét szedni a vitaminok, hátha segíti a fejlődést. Ártani nem artok vele azt mondta a doki. Egy hét múlva kiderul, hogy lesz e embrió. Nagyon el vagyok keseredve és megvagyok ijedve.
Lehet később fogant nyugi :)
Szedsz folsavat? Az nagyon fontos!
2020. szept. 17. 13:52
8/10 A kérdező kommentje:
Külön nem szedek semmi mást. Ezt a terhes vitamint szedem, és most már ebből napi 2ot.enis abba bízok hogy később fogant, de akkor a petezsak mérete kisebb lenne nem?
9/10 A kérdező kommentje:
Ja persze azt elfelejtettem le írni, először 6hetesen 10mm volt a petezsak most 7hetesen 15mm
A folsav segít kivédeni a nyitott gerinc rendellenesség kialakulását, azért írja a 7-es. Napi minimum 1 mg, de a legújabb ajánlások szerint 3-5 mg-mal biztosabb a hatás. Csak az első trimeszterben érdemes szedni, mert akkor alakulhat ki. De nem annyira vészesen gyakori, csak pár eset ezerből, simán megúszhatod folsav nélkül is.
2020. szept. 17. 16:38
Kapcsolódó kérdések: