Kombinált teszt eredménye 1:132 Downra.. Hogyan tovább?
Egyik barátnőm járt hasonló cipőben. Pont nemrég beszélgettünk erről. Először azt döntsd el, hogy mi lenne a down baba sorsa. Csak mert ő pl úgy gondolta, hogy ha tényleg down, akkor is megtartja. Ezért nem is ment sehova. (A későbbiek során aztán hamar kiderült, hogy egészséges a baba, szóval nem lett súlya ennek a döntésnek, de komolyan gondolta.)
Ha döntöttél, akkor menj a tesztekre, amiket az orvos javasolni fog.
Ezt nem ilyen térítő szövegnek írtam, hanem mert úgy látom, nem az orvosi részére vagy kíváncsi. Egyébként viszonylag sok esetről hallottam, ahol kiderült a vizsgálatokon, hogy mégsincs gond.
Szerintem ha anyagilag belefér, a niftyt akkor is megcsináltatnám, ha az eredménytől függetlenül megtartanánk a babát.
Ha ugyanis egészséges, akkor sok szorongástól és információ gyűjtéstől megkíméled magad.
Ha viazont mégis Down-kóros, arra is fel kell készülni. Esetleg speciális magzati szívultrahang javasolt vagy már előre tudsz ismerkedni érintettekkel stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!