Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig szedtétek a magzatvédő...

Meddig szedtétek a magzatvédő vitamint?

Figyelt kérdés
Én a 25. hétig,de most is szedek magnéziumot,kálciumot és c vitamint.Sok zöldséget,gyümölcsöt eszek.Szerintetek ez így megfelel?Vagy kellene még szednem?
2008. nov. 27. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

Én is kb 25.hétig szedtem az Elevitet. Azóta csak vas + kálcium + néha magnézium + néha C-vit.

36.héttől nem szedem a magnéziumot.

A vasat + kálciumot igyekszem minden nap szedni, de van amikor elfelejtem :S

Mondjuk a vérképem tökéletes, jobb mint a terhességem előtt bármikor volt.

Üdv, 38hetes.

2008. nov. 27. 11:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Én a szoptatás végéig.Nem mindenkinek van rá szüksége.A baba érdekeit tartottam szem előtt,hogy az anyatejben is benne legyen amit a pocakban kapott.Kérdezd meg a dokidat v.a védőnőd az a biztos.
2008. nov. 27. 11:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Én a terhesség elején,és a végén szedtem.Az elején azért,mert a hányingertől,nem tudtam rendesen enni így sokat fogytam/5 kg-ot/.A végén azért mert az utolsó 8 hétben hízik a legtöbbet a baba,így gondoltam nem árt hozzá egy kis vitamin!
2008. nov. 27. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Én a szoptatás végéig. Számomra semmilyen kellemetlen mellékhatása nem volt, nincs. Már akkor elkezdtem szedni, amikor ráálltunk a babaprojektre. Nem híztam tőle, nem émelyegtem, nem nőtt az étvágyam, kutya bajom sem volt azóta, még megfázásom is csak egyetlen egyszer, nagyon enyhén. Nem hetente kell kiadni érte x összeget, nem is naponta, hanem háromhavonta (legalábbis én 90 szemes kiszerelést veszek egy fajtából külföldön, amit otthon nem ismernek). Tehát anyagilag sem megterhelő.

Soha nem kellett mellette szednem semmit, sem kálciumot pluszban, sem C-vitamint, sem jódot, sem vasat, még magnéziumot sem, mert így sem keményedtem idő előtt, csak a terhesség utolsó heteiben, amikor meg már normális. Mindig jó volt a vérképem, nem volt szükség kiegészítésre. Úgyhogy kényelmi szempontból is jobb ez, mert inkább kapok be minden nap egy szemet ugyanabból rutinosan, mint nézegessem és számolgassam, hogy éppen miből mikor melyiket kell bevennem, mit felejtettem el.

De persze ez mindenkinek az egyéni döntése, van aki soha semmit nem szed és a táplálkozásra sem figyel oda különösebben, még sincs hiányérzete.

2008. nov. 27. 12:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Én kb a 20-22.hétig csak. Elevitet.
2008. nov. 27. 12:18
 6/6 anonim ***** válasza:
33%
Mindenki maga dönti el, hogy kell-e egyáltalán vitamin. Én beszedtem anno fél szem Gravidát, és egész este hánytam tőle. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget ettem helyette, és lám, én az 58 kilómmal, /184cm vagyok/ 3 és fél kilós, nagy gyereket szültem. Pedig mindenki mondta, hogy: - Jajj, nem lesz a gyereked talán 2 kg sem... szedd a vitaminokat! Ugyan, régen sem voltak ilyen szerek, mégis megszültek a nők. Ez csak az én véleményem, nem akarok ellentmondásba kerülni a többiekkel, akik előttem írtak. Csak azt mondom, szerintem nem kell állandóan vitaminokkal tömni magadat. De ezt Te döntöd el.
2008. nov. 27. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!