Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak érdekességképp: 12.hétig...

Csak érdekességképp: 12.hétig vagy 13. hétig a legrizikósabb a terhesség?

Figyelt kérdés

sziasztok!

Tudom, hogy a terhesség bármely szakaszában lehetnek problémák. A kérdésem arra irányul, hogy sokszor hallom, hogy "csak az első 12 héten legyek túl" vagy csak "töltsem be a 12 hetet". Na most ezt hogy kell venni? 12.hét első napja, vagy utolsó napja (tehát 13.hét eleje).

A kérdésem tényleg csak érdekesség, hogy ki hogyan nézi :)

2020. aug. 28. 08:02
A kérdező szavazást indított:
12.hét első napja
13.hét első napja
13 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem személy szerint azt mondta a dokim, amikor már volt szívhang, hogy innentől fogva 98% az esélyem arra, hogy egészséges babám születik, és nem attól függ, hogy hányadik hetet töltöm, hanem hogy van szép, erős szívhang.

Onnantól kezdve ugyanakkora az esélye annak, hogy történik valami a 10. héten, mint a 26-on.

2020. aug. 28. 08:33
 2/7 A kérdező kommentje:

És mikortól beszélhetünk szívhangról? Mert nekem 6 hetesen is azt mondták kár anno meg 10 hetesen is, amikor felhangosították a gépet.

Nyilván ez igaz, én most a "hiedelemre" vagy "szokásokra" lennék kíváncsi :)

2020. aug. 28. 08:39
 3/7 A kérdező kommentje:
*kár helyett már
2020. aug. 28. 08:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Szivhang kb 6-7 hetesen mar szokott lenni.
2020. aug. 28. 08:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Folyamatosan csökken a rizikó. Már a 10. héttől is csak pár százalék. Ezt a 12. hetet csak így rámondják, hogy valahol legyen valami elválasztás, de ha nincs külön okod aggodalomra, akkor nem kell számolni a napokat a 12. hétig.
2020. aug. 28. 10:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt nem lehet ennyire kicentizni, a 12. hétig nagyobb a rizikó, de hétről-hétre csökken, utána is történhet bármi, csak kisebb az esélye, ismerek olyat, aki a 15. héten vetélt el.
2020. aug. 28. 11:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Engedd el, ne görcsölj, jön ha jönnie kell :)
2020. szept. 21. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!