Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak kivancsisagbol! Mi...

Csak kivancsisagbol! Mi befolyasolja hogy egy kismamanak kicsi vagy eppen nagy hasa van?

Figyelt kérdés
20 eves vagyok es csak 3-4 ev mulva kezdunk probalkozni a babaval. 167cm magas vagyok es 54kg (voltam 64 is mig versenytancoltam, akkor sem voltam kerek, de amiota abbahagytam es helyette neha sportolok, azota ment le fokozatosan ez a 10kg). A hasam lapos, kicsit izmos is, de majd osztol kondizni fogok. Anyukam a rendes kantaros nacijaban ment szulni engen 31 evesen, a noverkek kerdeztek tole, hogy hanyadik hetben jar (1 hettel kesobb jottem vilagra). Szerintetek a genetika ezt is befolyasolja ennyire, esetleg terhesseg alatti mozgasnak, tudatos etkezesnek vagy terhesseg elotti egeszseges eletmodnak koszonheto az, hogy kinek mekkora hasa lesz varandosan? Szülés utani regeneralodasnal konnyebb annak, aki elotte vekony volt?
2020. aug. 27. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

A has nagysága nem függ az életmódtól, inkább a gyerek helyzetétől, a terhesség számától. Aerobik edző ismerősöm még a 37. héten is olyan edzéseket tartott, hogy folyt rajtunk a víz és akkora hasa volt, mint a ház, egyébként vékony volt. Nekem volt túlsúlyom, óriási hasam volt. Unokanővérem vékony, nem sportol, és szegény szinte szégyenli, hogy "semmi" hasa nincs (a mázlista!), pedig nemsokára szül.

A regeneráció megint csak soktényezős dolog, függ a komplikációktól, a szülés módjától, a hozzáállástól(!) és persze a strapabírástól. Én nem vagyok egy sportos ember, de extrém könnyű terhességem, gyors szülésem és nagyon gyors regenerációm volt (három hetes a gyerek, és a szülést már elfelejtettem). Más pedig megvisel a komplikációk vagy egyebek miatt, és egy hónapig próbálja összeszedni magát.

2020. aug. 27. 12:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Milyen erős a hasizom, mekkora a baba. Első babánál általában meg kisebb szokott lenni, mint a következőknél.

Nekem pici hasam volt, de nem volt jó. 3910 gr-mos baba nyomorgott bent. Szegénynek kenyszertartasban volt a feje az utolsó hetekben, úgyhogy mehettünk gyogytornazni vele. Amúgy kb 6-7 hónapos terhesnek néztem ki, mikor mentem szülni.

2020. aug. 27. 13:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, mas is irhat nyugodtan, kivancsi vagyok! Mar nagyon varom, hogy ez a kovetkezo 3-4 ev elteljen :)
2020. aug. 27. 13:42
 4/7 anonim ***** válasza:
168 cm es 56 kiloval kezdtem mindket varandossagom, 10 ill. 11 kilo plusszal mentem szulni 4,3 kilos volt majdnem grammra pontosan mibdket gyerekem, nagy mehlepeny, megfelelo mennyisegu magzatviz. Mindketszer 58 kilo voltam szules utan par nappal. A hasam elso gyerekkel nagy volt, a masodikkal oriasi. Szerintem a hasizmok allapota+genetika befolyasolja. Masodjaramar kevesbe voltak jo allapotban a hasizmaim, 1 cebtire szet is voltak kezdettol nyilva, sokkal elobb is latszodott, mar a 9. heten takargatnom kellett, ha nem akartam, hogy valaki tudja, mig az elsonel a 20. het korul volt ekkora. Az elsonel nem vettem kismama-nadragokat, vegig a treggingseimben voltam, a masodiknalmar felidosen kellett vennem.
2020. aug. 27. 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Alkati adottság, nekem mindkét gyerekem a medencémben nyomorog/nyomorgott. 172 cm vagyok és alapból 58-60 kg. 32 hetesen kérdeztek rá először, hogy terhes vagyok-e. Hamarosan szülöm a másodikat, nincs nagyobb hasam, mint az elsővel, nem híztam magamra semmit, mindkét terhességet ugyanolyan állapotban és súllyal kezdtem. A hasizmom nem nyílt szét, de olyan kis hasam van, hogy másnak 15 hetesen ekkora.
2020. aug. 27. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem az első terhesség kb 4 hónaposan kezdett látszani , de hat hónaposan ha pulcsi volt rajtam még nem vették észre mások, a végén nagyon megnőtt a hasam, óriási lett. Fiam nagy baba lett. Második babámnál sokkal hamarabb látszott a terhesség,de közel sem lett akkora a végére mint az elsőnél. A kislányom is sokkal kisebb volt,mint a fiam.
2020. aug. 27. 16:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Állítólag eleinte a hátrahajló méh miatt is lehet kisebb a pocak. És lehet benne valami, mert hátrahajló volt a méhem és későn kezdett el nőni a hasam. Bár viszonylag erősek a hasizmaim, azt mondják, ez is befolyásolja.
2020. aug. 27. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!