Kinek mi a véleménye és tapasztalata medence szülésről?
Egy barátnőm, így szült egy magánklinikán.
Azt mondta, hogy nagyon jó élmény volt. A vajúdás is, hol vízben, hol labdán történt.
A többi gyermekét is, így szeretné világra hozni.
Nekem, valahogy nem szimpatikus.
De sok sikert, ha így szeretnél szülni!
Én vajúdtam kádban, nekem nem volt jó :( A kád nagy volt, de nem tudtam hol kapaszkodni a fájások idején, csúszkáltam össze-vissza, szóval ilyen össznépi fuldoklás lett belőle. A fájdalmaimat sem igazán csillapította a víz, pedig nagy reményeket fűztem hozzá... Jó fájásgyenge is lettem a pancsi végére (persze simán lehet hogy ez ettől teljesen független volt).
Ha lett volna normális kapaszkodási lehetőség, lehet jobb lett volna, én viszont ki is szálltam némi pancsolás után. A labda és az állva szülés viszont nagyon bejött.
Nekem megrogzott maniam volt az elso gyerekemnel, es ezt ertsd szo szerint, hogy kadban szulessen. Ahol szultem, elviekben nem volt akadalya, utolag mar latom, hol csuszott el a dolog. Sokat vajudtam vizben, de a ctg-re ki kellett jonnom, ami tokre megzavart, es a fekves fele vitt, tobbszor visszamentem, de egy ido utan mar nem birtam, pedig negykezlab a vizben sokkal jobban haladtam. DE, azert nekem nem volt csodaszer, en jelentos fajdalomcsillapito hatast vartam tole, hat arra kar volt varnom. Sokaknak mondjuk segit ebben, de nekem igyis nagyon fajt. Vegul sajnos haton fekve szuletett a gyerekem, az utolso orakat mar szarazon toltottem az agyon, de erre szamuthattam volna, mindennel tobbet mond a korhaz statisztikaja arrol, hogy valoban szulhetnek-e ott kadbana nok. Ahol en szultem, ott ez az arany a kadban eredetileg szulni akarok kozul csak 10% volt.
Masodjara olyanhelyen szultem, ahol ez az arany 60-80%, tehat a babak tobbsege kadban jon vilagra. Ekkor mondjuk en mar nemvagytam kadas szulesre egyaltalan, de nagy babara szamitottam, elozetes gatmetszessel, es gatvedelemre keszultunk (inkabb a repedest valasztottam volna, mint meg egyszer szenvedni a gatmetszessel), es mondta a szulesznom, hogy kitolasra mindenkepp menjek be a kadba, mert a melegviz a legjobb gatvedelem. Szoval emiatt bementem, illetve nalam gyorsitott a kitolason is, bar igy sem volt rovid. Az a kadban is fontos amugy, hogy ne a hatan legyen lehetoleg a no, hanem negykezlab, vagy terdelve. Nem is lett ellatast igenylo serulesem, ami a korabbi gatmetszest es a hatalmas atmerot, es sulyt tekintve, amivel szuletett meg a szulesznoket is meglepte. Szoval en csak pozitivan tudok rola nyilatkozni.
Csokkrnti a kulso beavatkozasok aranyat, noveli a gatvedelemeselyet, kesobb vagjak igy el altalaban a koldokzsinort, eselyed van ra (elozetes egyeztetest kovetorn), hogy te emeld magadhoz a gyermeked, kisebb esellyel viszik el azonnal feloltpztetni, nem viszik el lemosni, es ahol erre lehetoseg van, es nemcsak kirakatnak van a kad (ezert erdemes megtudni a statisztikat), hanem valoban hasznaljak, ott szerintem a noi test kepessegeben is jobban biznak, hogy meg tudod szulni a gyereked. Ket nagy sulyu babat szultemhuvelyi uton ugy, hogy en vekony vagyok, masodjara nagyobb volt, mint elsore.
Számomra undorító még belegondolni is! Belőlem beöntés ellenére is mindenhonnan jött minden, nincs az a pénz hogy olyan vízben üljek!
(na meg még a fürdőkádban is tengeri beteg vagyok...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!