Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A családi kedvezményt ha év...

A családi kedvezményt ha év végén a bevallásban akarom igényelni, akkor is kell a munkáltatónak papírt kitöltenem?

Figyelt kérdés
Kinek mi a tapasztalata?

#család #támogatás #Egy gyermek esetén
2020. aug. 17. 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:
63%

Nekem csak akkor kérte a könyvelő, ha havonta érvényesíteném. 3 éve igénylem már vissza, eddig egy papírt se adtam le, mert nem kérte a könyvelő.

Ettől függetlenül várj meg másik válaszolót is, mert lehet nálunk ez valami félre ment megoldás.. Mindenesetre, a bevallásban úgyis te jelölöd be a hónapokat, ezután a NAV már csak ellenőriz és ha a rendszerben a férjed nem érvényesítette már és látható, hogy van gyereked (Államkincstár, OEP), akkor folyósítani fogják.

2020. aug. 17. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, de remélem érthető, hogy igen, én is évente érvényesítem.
2020. aug. 17. 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem muszaj. A munkáltatónak azért kell leadni, hogy szamfejtsek havonta.

De! Mióta a NAV csinálja a bevallást, szerintem ha leadod és beixeled, hogy egy összegben kéred, akkor az a gyanum, hogy a munkaltato ezt az adatot is átadja a navnak, aki beleteszi az automata bevallasodba. Szerintem. Vagy legalábbis egy kérdést megér.

2020. aug. 17. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as, nekem pl az automata bevallásban sosem szerepelt a kedvezmény, hiába szóltam, hogy egy összegben akarom majd. Minden évben a bevallási tervezet magamnak kell módosítanom (idén már könnyebben az online felületen).

De azt el tudom képzelni, hogy valamelyik könyvelőnek van valami olyan rendszere, amivel tud így kommunikálni a NAV-val. A miénk elég idős, nem ért a technikákhoz..

2020. aug. 17. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
4 csak abból indultam ki, hogy ugyan akkor mi értelme annak az opciónak a nyomtatványon, hogy x-eled, havonta kéred e. De lehet hogy tényleg program függő vagy ilyesmi.
2020. aug. 17. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!